Moment de geniu al Ministrului Agriculturii. Petre Daea, despre ”complexitatea și imensitatea fenomenului agricol” și despre colectivul care ”s-a așezat cu mintea și cu creionul pe pagina de scris” (VIDEO)

Moment de geniu al Ministrului Agriculturii. Petre Daea, despre ”complexitatea și imensitatea fenomenului agricol” și despre colectivul care ”s-a așezat cu mintea și cu creionul pe pagina de scris” (VIDEO)

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a susținut un discurs despre ”complexitatea fenomenului agricol” și despre colectivul care ”s-a așezat cu mintea și cu creionul pe pagina de scris” ca să pună la punct un plan pentru viitorul agriculturii până în 2025.

Discursul nu mai are nevoie de niciun comentariu.

Moment de geniu al Ministrului Agriculturii. Petre Daea, despre ”complexitatea fenomenului agricol”

#DIRECT_ONE_u48qgi#

”Complexitatea fenomenului agricol impune o abordare multidisciplinară și multiinstituțională. De fiecare dată când îți propui să analizezi fenomenul agricol, te împinge spre imensitatea, spre compexitatea fenomenului, spre interdependența între factori, spre o analiză profundă și atentă. Iată de ce devine extrem de complicat și foarte pretențios să-ți propui construirea unei traictorii viitoare pentru agricultură.

Acestă greutate în proiecția viitorului agriculturii o poți atentua apelând la oameni de știință, la oameni cu multă experință, la analize atente, detașate, la analize în care trebuie să preiei cu dibăcie conexiunea factorială și, mai cu seamă, să detașezi cu puterea de percepție direcțiile de acțiune.

Analizând agricultura și proiectând-o, presupune în același timp un consum al energiei pentru ceea ce ai făcut, întrucât nu poți să proiectezi viitorul agriculturii cu spatele la prezent cum, de altmiteri, nu poți să construiești prezentul fără a te gândi la viitor.

Iată de ce, în momentul în care colectivul de lucru care s-a așezat cu mintea și cu creionul pe pagina de scris pentru a desena viitorul agriculturii, s-a văzut într-o situație extrem de delicată în care puterea de percepție nu-ți dădea posibilitatea să prinzi cu toată dibăcia conturul realizării dar, mai cu seamă, nu-ți puteai așeza mintea pe hârtia de scris pentru a proiecta viitorul agriculturii.

În această dificultate permamentă, un colectiv dornic de a pune în paginileexistenței firea cunoașterii s-au așezat cu modestia cunoscută și strădania momentului la masa de lucru pentru a proiecta un viitor al agriculturii țării românești pentru o perioadă de timp care înseamnă atingerea anului 2025. Această formidabilă încercare a avut și emoția cuvenită unei asemenea abordări, mai cu seamă că această analiză se făcea sub conducerea preșendintelui țării care, intuind un concept de dezvoltare într-o acțiune permanentă, a pus în zilele de lucru sarcina specialiștilor de a găsi prin conexiune care sunt țintele pe care trebuie să le atingem într-o perioadă determinată de timp. Așa stând lucrurile, n-am putut ține exercițiul zilnic să abordăm această problematică decât cu ochii analizei critice ale prezentului, detașând acele tendințe care proiectează agricultura în viitor.

Specialiștii cu care am lucrat au avut strădania care îi caracterizează, dar, mai mult decât atât, au avut dorința de a face ceea ce practic, în Ministerul Agriculturii, n-am putut găsi. Cu atât mai mult pentru noi înseamnă o paginăde izbândă această carte, care s-a așezat pe masa de lucru, pe care cu siguranță o vor răsfoi mulți, chiar dacă unii dintre ei socoteau că o știu bine înainte de a fi proiectată. Să lăsăm anii să ne cântărească efortul, iar noi să rămânem mereu interesați de viitorul agriculturii țării românești”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`