Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a avut joi o discuție cu noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă: „Discuția a fost foarte bună” / Ce a spus, pe B1 TV, despre relația cu Vlad Voiculescu (VIDEO)

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a avut joi o discuție cu noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă: „Discuția a fost foarte bună” / Ce a spus, pe B1 TV, despre relația cu Vlad Voiculescu (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că a avut deja o discuție cu noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, joi, la nivelul Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate. Într-o intervenție la Știrile B1 TV prezentate de Ștefan Pășcuță, vineri, Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre relația instituțională pe care a avut-o cu fostul titular al portofoliului din Sănătate, Vlad Voiculescu, și spune că între ei „nu au fost neînțelegeri”, ci „au fost discuții purtate pe bază de argumente pro și contra”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ministrul Educației, precizări pentru B1 TV despre discuția pe care a avut-o joi cu noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă

Întrebat dacă a avut deja o discuție cu noul ministru al Sănătății, ministrul Educației a răspuns: „Am avut o discuție foarte bună chiar ieri (joi, n.r.), la nivelul Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate”.

Sorin Cîmpeanu spune că discuția cu Ioana Mihăilă „a fost foarte bună”.

„Discuția a fost foarte bună, și din partea Ministerului Sănătății solicitarea de susținere a procesului de vaccinare este foarte bine primită de Ministerul Educației. Ministerul Educației susține importanța vaccinării ca fiind unica soluție de încheiere a crizei sanitare, poate celelalte soluții, de la respectarea unei distanțări adecvate, la aerisirea spațiilor de clasă, la respectarea măsurilor de igienă, la purtarea obligatorie a măștii, la testare, sunt măsuri foarte importante care ne ajută să gestionăm și să ținem sub control criza sanitară, dar nu ne ajută să încheiem criza sanitară. Singurul gest care ne ajută să încheiem criza sanitară este vaccinarea”, a declarat ministrul Educației.

El a adăugat că „Ministerul Sănătății susține vaccinarea, importanța vaccinării în rândul personalului de învățământ, în școlile românești, iar Ministerul Educației vine în întâmpinarea acestei solicitări, organizând, spre exemplu, acea campanie națională din care astăzi au mai rămas doar câteva județe de parcurs, prin care campania Vaccinare și testare pentru învățare, beneficiind de servicii de suport medical, organizează întâlniri cu reprezentanții tuturor școlilor din fiecare județ, conduse la nivel de secretar de stat sunt aceste întâlniri, și promovează importanța și necesitatea vaccinării”.

„Am cerut școlilor să acorde asistență tehnică pentru înscrierea în platforma de vaccinare a acelora care doresc să fie vaccinați”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Întrebat ce părere a avut noul ministru al Sănătății despre revenirea elevilor la școală, ministrul Educației a afirmat: „Sunt convins că va analiza foarte serios și profesionist, în interesul școlii îmbinat cu interesul siguranței sanitare”.

Ce a spus Sorin Cîmpeanu despre relația pe care a avut-o cu Vlad Voiculescu

Referitor la aparentele neînțelegeri dintre el Vlad Voiculescu, Sorin Cîmpeanu a declarat:Nu, nu, nu le-a califica drept neînțelegeri și întotdeauna mă uit în viitor. Nu, nu au fost neînțelegeri, au fost discuții purtate pe bază de argumente pro și contra. Poate că e bine să cunoaștem mai mult decât domeniul pe care îl gestionăm, chiar dacă n-avem responsabilități într-un alt domeniu. În cazul de față mă încadrez în limitele de competență ale Ministerului Educației și voi susține interesul elevilor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`