Ministrul Educației a prezentat concluziile după discuțiile cu elevii și părinții. Sorin Cîmpeanu: S-a reiterat dorința de deschidere a semestrului II în 8 februarie, sub rezerva evoluției epidemiologice (VIDEO)

Ministrul Educației a prezentat concluziile după discuțiile cu elevii și părinții. Sorin Cîmpeanu: S-a reiterat dorința de deschidere a semestrului II în 8 februarie, sub rezerva evoluției epidemiologice (VIDEO)
Sursa Foto: Facebook

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a prezentat concluziile agreate în cadrul consultărilor cu reprezentanții din sector și aprecizat că în cadrul discuțiilor cu cele trei sindicate din învățământ „s-a reiterat dorința de deschidere a semestrului II în data de 8 februarie, sub rezerva evoluției epidemiologice, înțelegându-se importanța protecției stării de sănătate a elevilor și profesorilor, a diminuării riscurilor, dar și a necesității organizării unor acțiuni remediale pentru a recupera cât mai mult din pierderile suferite de elevi pe parcursul crizei sanitare”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ministrul Educației a prezentat concluziile după discuțiile cu elevii și părinții. Ce a spus Sorin Cîmpeanu despre deschiderea semestrului II

„A fost o consultare-maraton care se înscrie în demersul consultărilor deja inițiate sub egida proiectului România Educată, proiectul de țară care a beneficiat de cea mai largă consultare publică din România. Am avut consultări-maraton cu sindicatele din educație. Este vorba de FSLI, este vorba de Sindicatul Spiru Haret și de Alma Mater. Au fost urmate de consultări cu Consiliul Național al Elevilor, au fost urmate de consultări cu Asociația Federațiilor de Părinți, au fost urmate de consultări cu asociațiile studențești ANOSR, UNSR și USR. Urmează pe parcursul zilei de mâine consultări cu Consiliul Național al Rectorilor. Pe parcursul acestor consultări au rezultat în ordine, după cum urmează cinci concluzii, pe care le-am agreat cu sindicatele – șase concluzii agreate cu elevii, șapte concluzii agreate cu părinții și opt concluzii agreate cu studenții. A fost un crescendo rezultat în urma discuțiilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce privește concluziile agreate cu cele trei federații sindicale din domeniul educației, ministrul Educației a precizat căs-a reiterat dorința de deschidere a semestrului II în data de 8 februarie, sub rezerva evoluției epidemiologice, înțelegându-se importanța protecției stării de sănătate a elevilor și profesorilor, a diminuării riscurilor, dar și a necesității organizării unor acțiuni remediale pentru a recupera cât mai mult din pierderile suferite de elevi pe parcursul crizei sanitare”.

Totodată, spune el, „s-a subliniat încă o dată în mod special importanța acțiunilor remediale, mai ales cu privire la derularea examenelor naționale, dar nu numai pentru cei care susțin examene naționale anul acesta. De asemenea, s-a subliniat rolul profesorului pentru implementarea acestor acțiuni remediale. Am fost cu toții de acord că este de recuperat, iar recuperarea se face doar prin devotamentul și profesionalismul fiecărui cadru didactic”.

„Se susține elaborarea unei tematici care să fie conforme cu materia parcursă și asimilată de elevi în cadrul examenelor naționale. O tematică corelată cu ceea ce s-a predat și cu ceea ce s-a asimilat de către elevi”, a mai afirmat Sorin Cîmpreanu.

Printre altele, ministrul Educației a mai precizat că în cadrul consultărilor „s-a discutat importanța celor mai eficiente măsuri de profesionalizare a managementului unităților de învățământ și a tuturor structurilor din sistemul preuniversitar. Profesionalizarea managementului școlilor, un lucru deosebit de important. S-au avut în vedere mai multe variante care vor fi analizate. Rezultatul trebuie să fie unul singur – profesionalizarea managementului școlii și diminuarea la maximul posibil a influențelor de natură politică”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”