Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu: Comisia Europeană a aprobat creșterea plafonului pentru IMM Invest de la 15 la 20 de miliarde (VIDEO)

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu: Comisia Europeană a aprobat creșterea plafonului pentru IMM Invest de la 15 la 20 de miliarde (VIDEO)
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat, vineri, în debutul ședințeid e Guvern că reprezentanții Comsiei Europene au aprobat creșterea plafonului pentru IMM Invest de la 15 la 20 de miliarde.IMM Invest este unul dintre cele mai importante instrumente implementate deGuvernul Orbanîn combaterea crizei COVID-19. Platformaprevede credite pentru capital de lucru și credite pentru investiții, care le permite practic întreprinderilor mici și mijlocii din țară – care resimt efectele impasului generat de pandemie – să își asigure lichiditățile pentruderularea activității curente sau pentru investiții, prin accesareaunuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiții și/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către FNGCIMM în numele și contul statului roman, prin Ministerul Finanțelor Publice.

Multe cereri pentru IMM Invest. Comisia Europeană a aprobat majorarea plafonului

„Comisia Europeană a aprobat creșterea plafonului pentru IMM Invest de la 15 la 20 de miliarde. În continuare cerererile la bănci sunt mari”, a spus ministrul Cîțu.

Jumătate dintre bănci au cerut creșterea plafonului, a completat premierul Ludovic Orban.

„Aici, eventual puteți susține Fondul de Garantare și puteți detașa de la Fondul de Contragarantare sau din ANAF oameni cu expertiză, astfel încât să grăbim procedurile”, a completat Orban.

„Am avut o discuție cu cei de la Fondul de Garantare. Ei lucrează și la automatizarea procedurii, care cred că este mult mai simplă și este o soluție pe termen lung. Pe termen scurt vom vedere cum putem să ajutăm cu personal din alte instituții”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Trebuie tratate cu celeritate toate solicitările de credit care au fost aprobate de bănci, i-a atras atenția Orban ministrului de Finanțe.

„Suntem în discuții cu sistemul bancar, care au deja soluțiile acestea de automatizare. Poate putem să preluăm de la ei din soluții”, a răspuns Cîțu.

Ludovic Orban a mai salutat și decizia BNR care a redus dobânda.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce este IMM Invest

IMM Invest Romaniaeste unul dintre cele mai importante programe de sprijin pentru firmele românești, prin care microîntreprinderile, întreprinderile mici sau medii își pot asigura nevoile de finanțare prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru investiții sau capital de lucru, chiar și în contextul actual.

Avantaje

-Statul garantează până la 90% din valoarea creditului

-Nu se plătesc dobândă, comisionul de garantare sau alte comisioane pentru acordarea creditului, costurile fiind subvenționate în procent de 100% de la bugetul de stat până la data de 31.12.2020, cu posibilitate de prelungire

– Fărăcomision de rambursare anticipată

-36 de luniperioada maximă de acordare pentru liniile de capital de lucru, cu posibilitate de prelungire la 72 de luni

-72 de luniperioada maximă de acordare pentru creditele de investiții

-Finanțare în lei

-Valoarea maximă a creditelor poate fi de până la 10.000.000 lei pentru investiții și până la 5.000.000 lei pentru capital de lucru!

Urmăriți B1TV.ro și pe
`