Ministerul Justiției a confirmat că DNA i-a cerut toate documentele în legătură cu redactarea ordonanței

Ministerul Justiției a confirmat că DNA i-a cerut toate documentele în legătură cu redactarea ordonanței

Ministerul Justiției a confirmat că DNA i-a cerut ”toate documentele” în legătură cu redactarea ordonanței de urgență ce modifică legislația penală, informează HotNews.

De altfel, joi dimineață, și Procurorul general al României, Augustin lazăr, a confirmat că procurorii anticorupție au deschis o anchetă care vizează redactarea acestui act.

Ancheta a fost deschisă în urma unui denunț penal formulat săptămâna trecută de Mihai Polițeanu, Elena Ghioc și Răzvan Pațachi, membri ai mișcării civice Inițiativa România, vizați fiind premierul Sorin Grindeanu și Ministrul Justiției, Florin Iordache. În denunț, cei doi sunt acuzați de favorizarea făptuitorului și prezentarea cu rea credință de date inexacte Parlamentului și președintelui României.

Joi dimineață, Polițeanu a anunțat că în urma adoptării ordonanței și a "indiciilor publice ale unei întâlniri între ministrul Justiției și șeful său de partid, Dragnea Liviu, în care cel din urmă ar fi solicitat imperativ adoptarea ordonanței amintite", a decis să completeze denunțul penal "în vederea efectuării de cercetări penale împotriva președintelui PSD pentru comiterea infracțiunii prevăzute la art. 13 din Legea 78/2000".

"Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, prevede acest articol, potrivit Hotnews.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`