Marcel Ciolacu: ‘Prelungirea stării de urgență, fără o perspectivă economică, ar fi un dezastru. Nu vom fi de acord să avem încă o lună pierdută pentru cetățeni și pentru economie’

Marcel Ciolacu: 'Prelungirea stării de urgență, fără o perspectivă economică, ar fi un dezastru. Nu vom fi de acord să avem încă o lună pierdută pentru cetățeni și pentru economie'
Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că prelungirea stării de urgență, fără o perspectivă economică, ar fi un dezastru.

Ciolacu transmite că oamenii de rând și mediul de afaceri așteaptă de la Guvernul Orban și președintele Klaus Iohannis să vină cu soluțiii pentru ca țara să nu se afunde într-o criză economică fără precedent.

Peste 1,2 milioane de cetățeni care și-au pierdut locul de muncă sau sunt în șomaj tehnic

“Ei și-au îndeplinit obligațiile cetățenești: au stat în case și au respectat regulile impuse de autorități. Dar ce a facut statul pentru ei în prima lună a stării de urgență?! Avem peste 1,2 milioane de români care și-au pierdut locul de muncă sau sunt în șomaj tehnic, zeci de mii de firme închise și miliarde de euro pierdute”, punctează Ciolacu.

Prelungirea stării de urgență, fără o perspectivă economică, ar fi un dezastru

Aceste cifre îl fac pe Marcel Ciolacu să afirm că prelungirea stării de urgență cauzată de COVID-19, rără un plan economic bine pus la punct al Guvernului, va genera haos.

“În aceste condiții, prelungirea stării de urgențăfărăo minimă garanție că vor fi luate măsurile corecte și necesare pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o inconștiență totală.”, transmite șeful PSD.

Totodată, președintele Partidului Social Democrat îi solicită reședintelui Iohannis și Guvernului PNL ca, în eventualitatea prelungii stării de urgență din cauza epidemiei de COVID-19, să mai fie luate o serie de măsuri în favoarea cetățeanului și a micilor producători.

Exste vorba, printre altele, despre măsuri economice, proiecte majore de investiții și un plan de acțiune în mediul sanitar.

PSD cere Guvernului Orban să ia măsuri pentru evitarea unei crize financiare

“Transparentizareainformării, deciziilor și achizițiilor efectuate de Guvern pe perioada stării de urgență;
Plan de acțiune pe termen scurt și mediu în domeniul sanitar pentrutestareapopulației, o condiție obligatorie pentru reîntoarcerea rapidă la muncă și reluarea activităților economice ;
Măsurile economice și sociale, pentru cetățeni și mediul de afaceri, pentru protejareaputeriide cumpărare a românilor,păstrarealocurilor de muncă șilimitareaefectelor crizei economice (cele luate până cum sunt inaplicabile și insuficiente, după cum se poate observa!);
Proiectele majore deinvestițiipe care Guvernul le va demara pe perioada stării de urgență pentru a reporni economia;
Măsurile care vor fi luate pe perioada stării de urgență înagriclturăpentru limitarea efectelor secetei și asigurarea necesarului de hrană pentru populație”,

PSD nu e de acord cu încă o lună de carantină din cauza COVID-19, fără anumite reglementări

Marcel Ciolacu mai precizează că PSD înțelege pe deplin nevoia de a nu pune sub nicio formă în pericol sănătatea oamenilor, dar în același timp avem nevoie de perspective economice.

“Nu vom fi de acord să avem încă o lună pierdută pentru cetățeni și pentru economie!”, conchide Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Bilanțul îmbolnăvirilor cu COVID-19 în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până luni la ora 13.00 sunt înregistrate în țara noastră 6.633 de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 914 au fost declarate vindecate și externate.

231 de pacienți se află la Terapie Intensivă, iar 318 persoane au decedat. Majoritatea cu boli grave preexistente.

Cel mai afectat județ este Suceava. Din totalul cazurilor aproape 1.800 se găsesc aici, iar pe locul doi se află Municipiul București, cu aproximativ 800 de cazuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`