Marcel Ciolacu: „Orban, înţelegi de ce am votat pentru redeschiderea pieţelor?! V-aţi bătut joc de oameni! Aţi scos bătrânii care muncesc din greu în frig şi ploaie”

Marcel Ciolacu: „Orban, înţelegi de ce am votat pentru redeschiderea pieţelor?! V-aţi bătut joc de oameni! Aţi scos bătrânii care muncesc din greu în frig şi ploaie”
Foto: Inquam Photos / George Călin

Camera Deputaților a adoptat, marți, un proiect de lege ce prevede că piețele în spații închise pot funcționa în timpul stării de alertă. Asta după ce Guvernul PNL a decis că aceste piețe trebuie să-și înceteze activitatea, deoarece prezintă risc crescut de transmitere a coronavirusului. Într-o postare pe Facebook, președintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a transmis liberalilor că și-au bătut joc de oameni și mai ales de bătrânii care sunt acum nevoiți să-și vândă produsele în frig.

Deputații au votat ca piețele în spații închise să funcționeze în continuare, contrar deciziei Guvernului

Marți, Camera Deputaților, for decizional, a întors o decizie a Guvernului Orban care prevedea că piețele din spații închise nu mai pot funcționa pe o perioadă de 30 de zile. Hotărârea a stârnit ample controverse, mai ales în contextul în care funcționarea supermarketurilor a fost permisă în continuare. Executivul a fost acuzat că astfel lovește în plin micii producători români. Pentru a veni în sprijinul acestora, premierul Ludovic Orban a vorbit cu peste 100 de primari și, în țară, autoritățile locale s-au mobilizat mutând tarabe în exterior sau anunțând organizarea de piețe volante. Totul, ca producătorii locali să aibă cât mai puțin de suferit de pe urma aceste hotărâri. Totuși, marți, deputații au votat ca piețele închise să funcționeze în continuare. Cum acesta este for decizional, legea merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Amendamentul a fost introdus de social-democrații Marcel Ciolacu și Daniel Zamfir: „Pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile, aşa cum sunt definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările şi completările ulterioare, îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea restricţiilor referitoare la distanţarea socială şi a măsurilor de protecţie sanitară”.

Marcel Ciolacu: „Orban, înțelegi de ce am votat azi în Parlament pentru redeschiderea piețelor?!”

După vot, într-o postare pe Facebook, Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, l-a întrebat pe premierul Ludovic Orban dacă înțelege de ce deputații au decis astfel. El i-a acuzat apoi pe liberali că și-au bătut joc de oameni.

„Orban, înțelegi de ce am votat azi în Parlament pentru redeschiderea piețelor?! Tu poți să trăiești cu imaginea asta?! Dar parlamentarii tăi care s-au abținut la vot?! Asta ați făcut, criminalilor! V-ați bătut joc de oameni! Ați scos bătrânii care muncesc din greu în frig și ploaie cu deciziile voastre aberante!”, a scris Marcel Ciolacu, în dreptul unei poze cu o bătrână ce stă în frig să-și vândă marfa:

Într-o postare anterioară, Marcel Ciolacu l-a acuzat pe Ludovic Orban că vrea să-i dea afară din piețe pe producătorii autohtoni: „Orban se luptă să scoată afară din piețe producătorii români. #PSD nu poate tolera acest atac mizerabil asupra românilor care își câștigă cinstit pâinea din munca pământului. Românii au dreptul să pună pe masă produse românești”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`