Marcel Ciolacu: Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului se va vota luni

Marcel Ciolacu: Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului se va vota luni
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, pe Facebook, că moțiunea de cenzură va fi votată luni, 31 august, de Parlament.Ședința conducerii Parlamentului în care să fie stabilită data și ora ședinței plenului reunit pentru dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură va avea loc joi.

Moțiunea de cenzură împotriva Executivului Orban, votată luni

Amintim că moțiunea de cenzură a fost citită în Parlament în 21 august.

În aceeași zi, Guvernul a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu depunerea moțiunii de cenzură, însă CCR va dezbate sesizarea în septembrie.

“Guvernul a sesizat Curtea Constituțională a României în privința unui conflict de natură constituțională provocat de depunerea moțiunii de cenzură de către PSD. Sunt mai multe argumente invocate în această sesizare și cerem PSD să amâne sau să programeze dezbaterea și votul moțiunii de cenzură după pronunțarea Curții Constituționale. Pentru orice om normal la cap, sensul prevederilor constituționale este foarte clar în ceea ce privește posibilitatea depunerii unei moțiuni de cenzură de către un parlamentar, respectiv o singură dată în cadrul unei sesiuni parlamentare”, anunța Ionel Dancă.

Totodată, PSD a anunțat că procedura moțiunii de cenzură continuă indiferent de sesizarea la Curtea Constituțională, a cărei decizie se aplică doar pentru viitor.

„Au provocat haos şi dezastru. Trebuie să plece! Atacul la CCR este doar un tertip ca să mai stea câteva zile în plus la Palatul Victoria! De ce le e frică nu vor scăpa!”, susţinePSDpe pagina deFacebook.

Florin Cîțu îl invită pe Marcel Ciolacu la Ministerul Finanțelor pentru o discuție despre situația financiară a României și starea economiei

În acest context, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, în invită pe liderul PSD,Marcel Ciolacu, la sediul Ministerului ”pentru o prezentare a situației financiare a României și starea economiei”.

”Este important să avem această discuție înainte de dezbaterea moțiunii de cenzură”, spune Cîțu.

Ministrul a anunțat și temepe pe care i le va prezenta președintelui PSD.

– Deficitul bugetului general consolidat
– Execuția bugetară după 7 luni de zile
– Situația datoriei publice
– Situația împrumuturilor
– Situația cheltuielilor bugetare, situația cheltuielilor legate direct de criza de coronavirus, situația cheltuielilor cu deschiderea anului școlar, situația cheltuielilor pentru cele două rânduri alegeri, locale și parlamentare.
– Situația veniturilor bugetare și estimările pentru restul anului.

“consider că este important să avem această discuție înainte de dezbaterea moțiunii de cenzură.

Îmi exprim speranța că veți onora invitația mea pentru că sunt momente în viață fiecărui om politic când trebuie să se ridice deasupra intereselor de partid. (…)

P.S. Cafeaua o dăm noi, indiferent de cât de mare este delegația dumneavoastră”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`