Marcel Ciolacu: Exclus ca PSD să voteze o prelungire a stării de alertă, în forma ultimelor zile. Exclus continuarea procedurii de achiziții fără licitație sau angajări prin derogare de la lege (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Exclus ca PSD să voteze o prelungire a stării de alertă, în forma ultimelor zile. Exclus continuarea procedurii de achiziții fără licitație sau angajări prin derogare de la lege (VIDEO)
foto: Facebook

Liderii PSD s-au reunit joi în ședință pentru a decide dacă vor vota sau nu prelungirea stării de alertă și după 15 iunie, așa cum dorește Guvernul PNL și cum a cerut președintele Klaus Iohannis. La finalul discuțiilor, președintele interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu, a declarat că au decis să nu voteze prelungirea stării de alertă, în cazul în care aceasta va fi în aceeași formă ca până acum. O hotărâre definitivă va fi luată, însă, în viitoarea ședință a Comitetului Executiv PSD, ce va avea loc luni. Ciolacu a precizat că nu vrea să mai facă achiziții publice făcute fără licitații sau angajări pe posturi cu derogare de la lege, cu argumentul că e stare de alertă din cauza epidemiei de coronavirus. El a mai cerut ca spitalele să fie deschise pentru bolnavii cronici.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marcel Ciolacu, declarații la finalul ședinței PSD:

  • Am venit cu o decizie până la următorul Comitet Executiv, care va avea loc luni, când vom lua decizia finală.
  • E exclus ca PSD să voteze o prelungire a stării de alertă, în forma ultimelor 30 de zile.
  • Mai exact, colegii mei au venit cu câteva propuneri clare către Guvern, respectiv când vor veni cu cererea de încuviințare a stării de alertă să cuprindă redeschiderea spitalelor pentru bolile cronice, redeschiderea spitalelor suport COVID, care nu au avut pacienți în ultima lună
  • Exclus continuarea procedurii de achiziții publice fără licitație sau angajări prin derogare de la lege.
  • În schimb, considerăm că e necesară obligativitatea purtării de măști, cu respectarea limitării numărului de persoane pentru evenimente și, desigur, distanțarea socială.
  • Părerea mea e că trebuie respectată legea. Conform legii 55, când Guvernul vine cu o nouă solicitare de prelungire a stării de alertă, trebuie să vină cu o fundamentare. O așteptăm. Acum suntem la patru zile până expiră această stare de aletă și Parlamentul nu a primit niciun document de la Guvern
  • Ieri am provocat o discuție cu Raed Arafat de informare, fără să fie mandatat de Guvern, alături de colegii mei medici din partid și alți lideri politici. Domnul Arafat ne-a expus focarele care ar trebui gestionate și anumite obligativități de acum încolo.
  • Cei mai mulți dintre colegi au propus 15 zile (pentru prelungirea stării de alertă)
    PSD a dat dovadă de responsabilitate când a votat stările de urgeță și când am încuviințat starea de alertă. Nu cred că vom face altfel de această dată
    E nepermis din partea Guvernului, cu patru zile înainte de expirarea stării de alertă, să nu ai niciun dialog instituțional cu Parlamentul. Acum se votează la Senat prelungirea mandatelor aleșilor locali, tot dintr-o prostie a Guvernului
  • (Întrebat dacă PSD vrea redeschiderea restaurantelor după 15 iunie) Responsabilitatea e a Guvernului, nu a Parlamentului. Eu tot citesc că vor veni cu un plan, ca și cu planul economic. Nu am văzut nimic. Poate vine Guvernul cu această excepție.
  • Ținând cont de inconștiența Guvernului, mai țineți minte și aia cu trei zile, mai nou cu mandatele aleșilor locali, noi am pregătit, dacă Guvernul nu vine cu ceva coerent, și o astfel de oportunitate, să avem o lege distinctă. Ne-am calculat pașii și o să intre în vigoare. Sper să comunicăm cât mai repede cu Guvernul și să nu punem sănătatea oamenilor în pericol din cauza unor disfuncționalități instituționale.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`