Marcel Ciolacu, despre prelungirea stării de alertă: Tot ce ține de sănătatea românilor va fi votat de PSD. Ne-am dori o stare intermediară (VIDEO)

Marcel Ciolacu, despre prelungirea stării de alertă: Tot ce ține de sănătatea românilor va fi votat de PSD. Ne-am dori o stare intermediară (VIDEO)
foto: Facebook

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, la finalul ședinței Comitetului Executiv al social-democraților, că PSD va vota ”tot ce ține de sănătatea românilor”, precizând că înainte de a lua o decizie se așteaptă forma finală a Hotărârii de Guvern privind condițiile în care va fi prelungită starea de alertă. De asemenea, Ciolacu a precizat că PSD își dorește o introducerea unei stări intermediare, care să nu fie prelungită mai mult de 15 zile.

Marcel Ciolacu anunță că PSD va vota ”tot ce ține de sănătatea românilor”. Social-democrații vor introducerea unei stări intermediare, în locul stării de alertă

”Nu avem nicio analiză de risc, nu avem nicio propunere din partea Guvernului de prelungire a stării de alertă. Nici politicienii, nici presa, nici românii nu știu ce se va întâmpla peste câteva ore, când va expira starea de alertă. Cu certitudine știm un lucru: în spațiile închise se pot juca păcănele. În rest, avem doar supoziții: în biserici nu se poate intra, nu știm dacă bolnavii cronici pot merge în continuare la tratmente, sunt spitale închise, sunt spitale sport COVID cu zero pacienți.

Așteptăm să vedem cum este propunerea Guvernului și sum este acest HG.

Tot ce ține de sănătatea românilor va fi votat de PSD.

Exclus să votăm în continuare achiziții directe.

Ne-am dori o stare intermediară și nu va fi prelungită cu mai mult de 15 zile. Să vedem dacă va fi o majoritate în Parlament”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă PSD va modifica în Parlament Hotârea de Guvern astfel încă aceasta să cuprindă și redeschiderea restaurantelor, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Nu, vom merge cu o lege compnesatorie, a fost și promovată de purtătorul de cuvânt al partidului, pentru această perioadă. Normele de aplicare sunt atributul Guvernului. Ce doresc eu de la Guvern este să ne explice de ce în spații închise se pot juca păcănele și de ce în spații închise, în biserici, nu se poate merge”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: Susţinem o stare intermediară, de 15 zile

Despre o așa-numită stare intermediară a vorbit, la finalul săptămânii trecute și purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, care a precizat că ar fi vorba despre o stare care să dureze 15 zile, timp în care să fie redeschise bisericile și restaurantele din interiorul hotelurilor.

„Am decis în primă instanță să susţinem o stare intermediară, pe o perioadă limitată, care să asigure tranziţia la normalitate şi care să includă doar măsurile pentru protejarea sănătăţii populaţiei. Nimic mai mult. E necesar, firește, ca autorităţile să poată dispune punctual de măsuri de siguranţă acolo unde este necesar și conform legii. Instituirea stării de urgenţă la nivel local va fi posibilă”,a declarat, duminică, Lucian Romașcanu.

Premierul Ludovic Orban: DacăPSDnu votează starea de alertă, autoritățile rămân fără instrumentele necesare pentru a proteja viețile oamenilor

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că în cazul în care PSD nu va vota prelungirea stării de alertă, există riscul unei creșteri alarmate a numărului cazurilor de coronavirus.

”Adoptăm Hotărârea de Guvern privind starea de alertă și toate actele privind starea de alertă. DacăPSDnu votează, autoritățile rămân fără instrumentele necesare pentru a proteja viețile oamenilor. Decizia de a prelungi starea de alertă nu e una politică, ci științifică. (…) Apelez la responsabilitatea oamenilor să se protejeze pe ei și pe ceilalți. Să respecte toate regulile de distanțare socială”, a spus Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`