Marcel Ciolacu anunță că PSD nu va vota prelungirea stării de alertă după 15 iunie

Marcel Ciolacu anunță că PSD nu va vota prelungirea stării de alertă după 15 iunie
foto: Facebook

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că PSD nu este de acord ca starea de alertă să fie prelungită în România după data de 15 iunie, când ar urma să expire, și că social-democrații nu vor vota în Parlament această prelungire. Marcel Ciolacu a motivat această decizie precizând faptul că Guvernul nu a comunicat suficient de bine măsurile luate.

„Se continuă aceeași logică, venim, declarăm ce ne dorim, nu dăm explicații…nu venim cu perspective clare și intrăm în logica de amenințări cu amenzi și lumea să stea în casă sau să poarte mască, fără nici cea mai mică explicație. Ar trebui să intre într-o logică de parteneriat cu cetățenii români și se explice lucrurile foarte clar, nu să vină cu prelungiri de stări de alertă.

Am vorbit cu mai mulți colegi și considerăm că în lipsa explicațiilor și a unei perspective clare sub nicio formă PSD nu va mai vota o stare de alertă”, a explicat pentru Antena3 Marcel Ciolacu.

Ministrul Sănătății: Este puțin probabil ca începând din 15 iunie să se renunțe la starea de alertă

Anunțul președintelui interimar al PSD are loc în contextul în care Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat duminică, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că este puțin probabil ca începând din 15 iunie să se renunțe la starea de alertă. O prelungire a stării de alertă ar avea loc, în condițiile în care se înregistrează aproximativ 200 de cazuri zilnice de COVID-19 în România, apar noi focare și există în continuare transmitere comunitară.

”Sunt discuții încă referitor la a treia etapă de relaxare în care ne gândim la mall-uri, în unele condiții. După cum știți, pe 12 iunie se termină anul școlar, deci părinții care stăteau cu copiii acasă se vor întoarce la serviciu și va trebui să găsim soluții pentru grădinițe, creșe sau after-school-uri. Ne gândim la toate aceste lucruri în zilele următoare, urmând ca joi să anunțăm acele noi măsuri de relaxare. Decizia merge pe evoluția, în următoarele zile, a numărului de cazuri. Joi am avut un număr de 238 de cazuri noi, apoi toate zilele care au urmat au avut sub 200 de cazuri noi. Numărul de cazuri de terapie intensivă a fost în jur de 150, ceea ce se menține și astăzi. Dacă evoluția este favorabilă, joi vom putea anunța ce va urma de lunea cealaltă”, a declarat ministrul Sănătății.

Bilanțul pandemiei deCOVID-19

Potrivit ultimului bilanț oficial anunțat de Grupul de Comunicare Strategică au fost depistate în ultimele 24 de oreîncă 125 de cazuride îmbolnăvire cu Covid-19, astfel, numîrul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 20.604. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.826 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, 1334 persoane diagnosticate cu infecție cu Covid-19 au decedat, iar la terapie intensivă se mai află 146 de români confirmați cu SARS-CoV-2.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.113 de persoane. Alte 94.405 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 506.115 de teste.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`