Ludovic Orban: PNL poate forma o majoritate parlamentară. Sunt posibili parteneri cei de la USR-PLUS și UDMR / Demisia mea, un gest de demnitate și onoare (VIDEO)

Ludovic Orban: PNL poate forma o majoritate parlamentară. Sunt posibili parteneri cei de la USR-PLUS și UDMR / Demisia mea, un gest de demnitate și onoare (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Ludovic Orban a vorbit, marți, despre demisia sa de la Palatul Victoria și despre șansele PNL de a contura o majoritate parlamentară. Liderul libralilor a susținut că depunderea mandatului de premier a fost un gest de demnitate și onoare. A mai spus că a vrut astfel să arate că ține cont de voința românilor, exprimată la alegerile de duminică. Despre viitoarea majoritate parlamentară, Orban a spus că aceasta poate fi conturată în jurul PNL, alianța USR-PLUS și UDMR fiind posibili parteneri.

Ludovic Orban, despre demisia sa din fruntea Guvernului

„Am considerat că e un gest de onoare și demnitate să fac acest gest. Am făcut gestul din motivele explicate”, a declarat Orban, despre demisia sa din funcția de premier.

Întrebat de ce a demisionat de la Palatul Victoria, nu de la șefia PNL, el a răspuns: „Am vrut să arăt că nu mă cramponez de funcția de premier, că am ținut cont de voința exprimată. Dar trebuie să-i luăm în calcul și pe cei care au tăcut și nu au venit la vot. Demisia se dă din decizie personală”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Luni seară, președintele Klaus Iohannisl-a desemnat premier interimarpe Nicolae Ciucă, ministrul Apărării.

„În perioada următoare, vom continua să focalizăm atenția Guvernului pe prioritățile legate de gestionarea pandemiei COVID-19, pe punerea în aplicare a strategiei de vaccinare. Vom continua măsurile economice în vederea sprijinirii celor afectați de această criză. De asemenea, ne vom focaliza atenția pe finalizarea anului financiar 2020 și pregătirea anului financiar 2021”, a declarat, marți,Nicolae Ciucă.

El a precizat căva continua să asigure atribuțiile de ministru al Apărării.

Ludovic Orban, despre formarea unei majorități parlamentare în jurul PNL

„Se poate forma o majoritate parlamentară fără PSD. Acesta e obiectivul nostru, de a forma o majoritate în jurul PNL, fără PSD. Din calculul mandatelor reiese clar că există această posibilitate și PNL se va implica în negocieri pentru a forma o majoritate parlamentară. 141 de senatori și 95 de deputați. Dar cifrele nu sunt definitive. Mai sunt de validat procese verbale”, a mai declarat Orban.

El a precizat că USR-PLUS și UDMR sunt posibilii parteneri al PNL.

„Suntem într-o comunicare permanentă cu președintele Klaus Iohannis, care e în parteneriat cu PNL. Nu e vorba de susținere sau de nesusținere, când am luat o decizie, am pus în practică. (Am luat decizia) când am văzut rezulattele votului.

Cel mai importat e ce se va întâmpla de acum înainte. Românii au votat. Există posibilitatea construirii unei majorități fără PSD, care să ducă Romnia pe direcția corectă. PNL se va implica.

Sunt posibili parteneri cei de la USR-PLUS, cei de la UDMR. Deci se poate.

Eu cred că partidele posibil partenere înțeleg situația României și sunt convins că, după negocieri, se va ajunge la o formulă stabilă de guvern, care să poată pune în aplicare programul de guvernare bazat pe planul de dezvoltare gândit de noi”, a mai declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă Nicolae Ciucă poate fi un premier mai bun decât el, Orban a răspuns zâmbind: „O să ajungem după discuții, negocieri, să prezentăm și propuneri”, a mai declarat Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`