Ludovic Orban: Miniștrii vor fi audiați în comisiile parlamentare în intervalul 11.00 – 14.00. Plenul reunit pentru învestirea Cabinetului Cîțu, începând cu ora 15.00 (VIDEO)

Ludovic Orban: Miniștrii vor fi audiați în comisiile parlamentare în intervalul 11.00 - 14.00. Plenul reunit pentru învestirea Cabinetului Cîțu, începând cu ora 15.00 (VIDEO)
Foto: Ludovic Orban / Facebook

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat că miniștrii propuși pentru a face parte din Guvernul Cîțu vor fi audiați în comisiile parlamentare de specialitate miercuri, între orele 11.00 și 14.00, iar ședința de plen pentru votul de învestitură va avea loc începând cu ora 15.00.

„Audierile în comisii se vor face între orele 11.00 și 14.00, iar ședința de plen va începe la orele 15.00. Nu sunt numai trei ore de audieri. Audierile se derulează… Sunt comisii care trebuie să audieze doi miniștri. Nu vor fi suprapuneri, dar va fi timp suficient pentru audieri. Nu am limitat durata audierilor. E timp suficient. Orice parlamentar poate adresa întrebări miniștrilor. Durata stabilită la audierea miniștrilor din Guvernul Grindeanu a fost de 30 de minute și parlamentarilor nu li s-a propus să pună întrebări. Așa ceva nu se va întâmpla”, a declarat Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Întrebat de ce doar o singură femeie va face parte din noul Guvern, Orban a răspuns: „Acestea sunt propunrrile de miniștri formulate de partidele din coaliție”

La insistențele reporterului, liberalul a spus: „Din procedurile de desemnare, asta a fost decizia de desemnare a fiecărei formațiuni. Respectăm deciziile partenerilor. La noi au fost evaluate mai multe candidaturi și astea au fost deciziile”.

Guvernul Cîțu, învestit miercuri în Parlament

Astfel, Guvernul condus de Florin Cîțu urmează să fie învestit chiar miercuri în Parlament. Ulterior, noii miniștri vor depune jurământul la Palatul Cotroceni, în fața preşedintelui Klaus Iohannis.

În noul Cabinet, liberalii vor conduce nouă ministere, USR-PLUS – șase, iar UDMR – trei.

Florin Cîţu, ministrul desemnat, a precizat că noul Guvern va fi format din profesionişti care vor ajuta România să depăşească dificultățile economice și sanitare: „România trece printr-o criză dublă, de sănătate și economică. Este rolul acestei guvernări să treacă România prin criza de sănătate și să reașezăm economia pe picioare. Vin cu o echipă de profesioniști, fiecare ministru va avea obiective clare din partea prim-ministrului, care vor fi monitorizate trimestrial”. Aflat la Palatul Cotroceni, Cîțu a mai vorbit despre „un parteneriat onest și transparent” cu șeful statului.

De partea cealaltă, PSD a anunțat deja, prin vocea liderului Marcel Ciolacu, faptul că va face o opoziție dură Guvernului Cîțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`