Ludovic Orban, la inaugurarea magistralei de metrou Drumul Taberei: Investițiile în infrastructură sunt prioritatea absolută a Guvernului pe care îl conduc (VIDEO, FOTO)

Ludovic Orban, la inaugurarea magistralei de metrou Drumul Taberei: Investițiile în infrastructură sunt prioritatea absolută a Guvernului pe care îl conduc (VIDEO, FOTO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au inaugurat, marți, magistrala de metrou M5 Drumul Taberei – Eroilor. Cu această ocazie, Orban a subliniat că investițiile îninfrastructură reprezintă prioritatea zero a Guvernului pe care îl conduce.

Ludovic Orban, „bucuros” că magistrala de metrou Drumul Taberei e dată în folosință

„Lucrurile uneori le așază Dumnezeu astfel încât să pară o coincidență. Coincidența face că domnul director general Gabriel Mocanu era director general al Metrorex în 2008, iar subsemnatul era ministrul Transporturilor atunci când au fost aprobați indicatorii tehnico-economici, când am negociat finanțarea din partea Băncii Europene de Invetsiții și anul în care a fost adoptată strategia de dezvotare a metroului, care cuprinde extinderile de magistrale care sunt azi în diferite faze de realizare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

E o onoare pentru mine ca, împruenă cu Mocanu, cu care am trudit din 2007 – 2008 la proiect, să avem ceastă bucurie de a fi de față la această punere în funcțiune a acestui tronson de metrou foarte important pentru bucureșteni. Nu ne vom opri aici, toate lucrările ulterioare se vor derula cu o vitezeă mai mare, vom fi mult mai atenți în etapele de pregătire și de execuție.

Infrastructura de transport e prioritatea zero, iar investițiile în infrastructură, în general, sunt prioritatea absolută a guvernului pe care îl codnuc.

Mă bucur că acest tronson e pus în funcțiune și va deservi bucureștenii”, a declarat Orban.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Magistrala de metrou M5 Drumul Taberei – Eroilor, dată în circulație marți

După nouă ani, magistrala 5 de metrou care ajunge în Drumul Taberei e deschisă circulației. Investiția a fost inaugurată de autorități la ora 12.00. Publicul va putea circula cu metroul începând cu ora 14:00.

Linia de metrou din Drumul Taberei este singura construită de la zero după Revoluție. Vor circula 10 trenuri din actuala flotă Metrorex. Alte 13 ar trebui cumpărate până în 2022, dacă licitaţiile nu se vor bloca, aşa cum s-a mai întâmplat.

Magistrala de metrou M5, secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, are aproape șapte kilometri lungime şi e compusă din 10 staţii de metrou şi un depou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

Prin inaugurarea M5, Bucureștiul va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`