Ludovic Orban: În localitățile carantinate, cetățenii se vor putea deplasa să își exercite dreptul de vot liber, fără niciun fel de restricție și fără să aibă nevoie de vreo declarație că se duc la vot (VIDEO)

Ludovic Orban: În localitățile carantinate, cetățenii se vor putea deplasa să își exercite dreptul de vot liber, fără niciun fel de restricție și fără să aibă nevoie de vreo declarație că se duc la vot (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a subliniat, vineri, că în localitățile carantinate „cetățenii se vor putea deplasa să își exercite dreptul de vot liber, fără niciun fel de restricție și fără să trebuiască să dea o declarație că se duc la vot”, duminică, când românii sunt așteptați la urne pentru alegerile parlamentare. Cu această ocazie, prim-ministrul a subliniat că, „înceea ce privește persoanele care se află în carantină dispusă prin decizia direcțiilor de sănătate publică, ei își vor putea exercita dreptul de vot prin urna mobilă specială, la cerere”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Premierul Ludovic Orban, despre votarea în localitățile carantinate, în contextul alegerilor parlamentare de duminică

Întrebat dacă restricțiile de circulație din zonele carantinate vor fi ridicate în ziua alegerilor parlamentare, premierul Ludovic Orban a răspuns: „În ziua alegerilor, în localitățile carantinate – trebuie făcută o diferență între localitate carantinată și persoane care se află prin decizii în carantină – cetățenii se vor putea deplasa să își exercite dreptul de vot liber, fără niciun fel de restricție și fără să trebuiască să dea o declarație că se duc la vot. Se știe că este ziua votului și e normală deplasarea cetățenilor până la secțiile de votare pentru a-și exercita dreptul de vot. În ceea ce privește persoanele care se află în carantină dispusă prin decizia direcțiilor de sănătate publică, ei își vor putea exercita dreptul de vot prin urna mobilă specială, la cerere, și îi rog să transmită cereri către birourile electorale ale secțiilor de votare pentru a se putea deplasa urna mobilă către toți cetățenii care se află în izolare, în carantinare”.

Tot pe fondul apropierii de alegerile parlamentare, prim-ministrul liberal a fost întrebatcâți dintre actualii membri ai Guvernului – și în mod specific despre ministrul Lucian Bode, în condițiile în care declarațiile erau susținute la Ministerul Transporturilor – se vor mai regăsi în viitoarea formulă de la Palatul Victoria în cazul în care rămâne premier și după alegerile parlamentare de duminică.

„Îmi puneți o întrebare la care în mod evident nu pot să vă răspund. Am să vă răspund că sunt foarte mulțumit de echipa de guvernare pe care o conduc. Sunt oameni serioși, oameni implicați, oameni care fac un efort de dimineață până noaptea, oameni care pricep lucrurile, oameni care împing lucrurile înainte. Cred că lucrul acesta aici, la Ministerul Transporturilor, se vede cu ochiul liber”, a răspuns Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`