Ludovic Orban, avertisment pentru profesori: Dacă un dascăl face doar șase din zece ore online, pentru patru nu trebuie plătit. E simplu. Dacă refuză, nu mai are ce căuta în sistemul de educație (VIDEO)

Ludovic Orban, avertisment pentru profesori: Dacă un dascăl face doar șase din zece ore online, pentru patru nu trebuie plătit. E simplu. Dacă refuză, nu mai are ce căuta în sistemul de educație (VIDEO)
Captură Video

Școala online dă bătăi de cap nu doar elevilor, ci și dascălilor. După cum se știe încă din primăvară, mulți profesori nu au ținut nici măcar o oră online cu elevii, motivând că nu au infrastructura necesară ori că nu sunt familiarizați cu tehnologia. Premierul Ludovic Orban le transmite acestora, vineri, un mesaj dur.

Ludovic Orban: Dacă un profesor face doar șase din zece ore online, pentru patru nu trebuie plătit

Profesorii nu trebuie plătiți pentru orele online pe care nu le susțin, iar cei care refuză să predea astfel nu au ce căuta în sistem, spune premierul Ludovic Orban.

Prim-ministrul face aceste declarații după ce, cum bine se știe, s-au cumpărat tablete pentru cele mai multe cadre didactice și, de asemenea, Ministerul Educației a lansat pe timpul verii un program de instruire a cadrelor didactice pentru susţinerea online a lecţiilor.

Cursurile sunt disponibile inclusiv pe canalul de YouTube al TVR, cât şi pe canalul Meinisterului Educației și Cercetății.

„Nu pot accepta ideea că sunt cadre didactice care refuză să își exercite profesia și chiar misiunea. Un profesor care nu face lecții online, acolo unde e necesară organizarea acestor lecții, dacă din zece ore face doar șase, patru ore nu trebuie plătite, e simplu.

Iar dacă refuză să predea online, nu mai are ce căuta în sistemul de educație, pentru că un profesor trebuie să se adapteze. Jobul lui este să transmită informații, trebuie să fie un model, dar are obligația să se adapteze la modalitatea de transmitere a acestor cunoștințe.”, a spus premierul, într-o conferință de presă la Ministerul Educației, întrebat ce se întâmplă în cazul profesorilor care refuză să predea online”, a spus Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Numărul cazurilor de COVID-19 în școli și grădinițe este tot mai mare

Ministerul Educației și Cercetării a transmis joi, situația școlilor din România în ceea ce priveștescenariile de funcționare, ținând cont de situația epidemiologică locală actuală.

Potrivit comunicatului de presă, la data de1 octombrie, la nivelul întregii țări unitățile de învățământ funcționează după cum urmează:

* 12.704unități de învățământ sunt încadrate în scenariul 1, adică cursurile se țin în instituții, față în față.

  • 4.608se încadrează în scenariul 2, carepresupune participarea zilnicăa tuturor elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu

  • 344de unități de învățământ sunt înscenariul 3, adică toate cursurile se ținonline.

Dintre cele 344 de unități în care nu se susțin cursuri în instituții,numai 151 figurează în acest scenariu din cauza cazurilor deCOVID-19înregistrate. Diferența de 193 de unități de învățământ rezultă ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează sau a infrastructurii școlare în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

Un nou record negativ în România. Peste 2.300 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore

Un nou record de infectări în România. Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, vineri, 2.343 de noi cazuri de contaminare cucoronavirus, în ultimele 24 de ore, la nivel național, dintr-un total de 26.011 de teste prelucrate în același interval.

Totodată, 569 de persoane au fost reconfirmate pozitiv la retestare.

În acest moment, 571 de pacienți sunt internațiîn secțiile de terapie intensivă.

De asemenea, de joi până vineri, au fost înregistrate 53 de decese în rândul pacienților cuCOVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:19 - Un român, capul unei rețele care transporta migranţi / Autorităţile au identificat peste 140 de migranţi proveniţi din statele non-UE / Ancheta, în colaborare cu autoritățile bulgare
17:02 - Doi frați din Mureș, cercetați după ce l-au bătut pe colegul de clasă al unuia dintre ei. Motivul bizar care a stat la baza conflictului
16:54 - Lidia Buble a fost înșelată de iubitul ei! Artista a povestit abia acum totul! Cine era, de fapt, amanta bărbatului: „Am avut un mare șoc”
16:53 - Ursula von der Layen, despre aderarea României și Bulgariei la Schengen: Salut rezultatul pozitiv al discuțiilor de la Budapesta / Roberta Metsola: Un Schengen mai puternic înseamnă o Europă mai puternică (VIDEO, FOTO)
16:34 - Felix Cozma (PSD), după ce a început votul în diaspora: Este foarte important că s-a creat posibilitatea să se voteze mai multe zile pentru că așa nu vom mai avea situații cum au existat la alte alegeri, să nu ajungă toată lumea la vot (VIDEO)
16:32 - Ninsorile au dat peste cap Europa. Traficul rutier și feroviar a fost perturbat, iar zeci de oameni răniți
16:31 - Un bărbat a fost legat cu bandă adezivă de ceilalți pasageri ai unui avion. Intenționa să deschidă ușa aeronavei
16:24 - Nevăzători alungați cu urlete și amenințări din biserică, pentru că erau însoțiți de câinele ghid: „Ăsta e javră, câine. Dă-l dracu afară!”. Ce spune Arhiepiscopia Bucureștilor
16:05 - Ovidiu Cîmpean (PNL), despre aderarea completă la Schengen: “Ciolacu încearcă să facă un joc de imagine. Decizia de a elimina veto-ul Austriei a fost luată în urma întâlnirii lui Nicolae Ciucă, la Viena, cu Nehammer” (VIDEO)
15:57 - WhatsApp introduce o nouă funcție. Mesajele vocale vor fi transcrise