Liviu Dragnea nu va fi eliberat condiționat. Instanța a refuzat cererea fostului lider PSD

Liviu Dragnea nu va fi eliberat condiționat. Instanța a refuzat cererea fostului lider PSD
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Judecătoria Sectorului 5 din Capitală a respins cererea de eliberare condiționată depusă de Liviu Dragnea, însă decizia magistraților, care au considerat că solicitarea fostului lider PSD de a ieși din închisoare este neîntemeiată, nu este definitivă și poate fi contestată.

Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea.

„Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat DRAGNEA NICOLAE LIVIU.Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021. În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 27.04.2021”, se arată în minuta instanței.

Avocata lui Liviu Dragnea susținuse în fața judecătorilor că fostul social-democrat îndeplinește toate criteriile pentru a putea fi eliberat condiționat. Flavia Teodosiu susține că, în detenție, Liviu Dragnea a avut „un comportament în general pozitiv”, a primit multe recompense și o singură sancțiune, anulată ulterior.

„A fost stăruitor în muncă şi a dat dovezi temeinice de îndreptare. Atributul dumneavoastră esenţial este să constataţi îndeplinirea condiţiilor. (…) A fost izolat, i s-a permis să iasă la aer o oră pe zi din 24. Între iulie şi februarie a urmat o serie lungă de plângeri. Nu au fost aplicate soluţiile, deşi definitive. Se impune compensarea cu zilele de muncă pentru perioada în care nu i s-a permis să muncească. Inclusiv dreptul la sănătate i-a fost încălcat. A fost carantinat de trei ori, o dată în decembrie şi de două ori ulterior, deşi avea teste negative. Comisia a constatat în unanimitate că a avut o atitudine pozitivă. A achitat prejudiciul din dosar. Aveţi la dosar o societate care îl va încadra în muncă. (…) Să nu uitaţi că suntem în Săptămâna (…) înainte de Paşte”, a declarat avocata lui Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

Fostul lider PSD a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, în 27 mai 2019

În finalul primăverii din2019, Liviu Dragnea, președinte al PSD la acel moment, era condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare de către Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman. Închis la Penitenciarul Rahova, Liviu Dragnea a încercat în mai multe rânduri să iasă din închisoare înainte de termen, însă instanța i-a respins solicitările.

Întrebată de Luiza Cergan în cadrul Știrilor B1 TV, în 23 aprilie, dacă există șanse ca fostul lider PSD să fie eliberat până în vară, avocata fostului lider PSD afirma că „în mod normal ar trebui să iasă mult mai repede” – totuși, decizia luată marți de Judecătoria Sectorului 5 va amâna momentul. Tot atunci, Flavia Teodosiu a vorbit și despre starea de sănătate a lui Liviu Dragnea, susținând că acesta are niște afecțiuni care „se agravează”.

„E bine, doar că, sigur, acele afecțiuni pe care dânsul le are, respectiv la spate, trebuie tratate. Ele se agravează fără doar și poate, are nevoie de un alt mod de a se mișca și de a fi supus unor tratamente medicale corespunzătoare, cu recuperări ș.a.m.d., dar dânsul, știm bine, suferă de două afecțiuni grave. Să sperăm că totul va fi în regulă și în viitor”, declara Flavia Teodosiu pe B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`