Klaus Iohannis: Mă surprinde acest cinism al PSD. Finalizați discuțiile asupra legii carantinei și izolării! Altfel, veți fi moralmente răspunzători de moartea a zeci sau chiar a sute de români (VIDEO)

Klaus Iohannis: Mă surprinde acest cinism al PSD. Finalizați discuțiile asupra legii carantinei și izolării! Altfel, veți fi moralmente răspunzători de moartea a zeci sau chiar a sute de români (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis s-adeclarat siderat de felul în care cei de la PSD tergiversează discuția din Parlament asupra legii carantinei și izolării. Asta în condițiile în care președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni, că legea nu va fi adoptată în Senat până când premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, nu se vor prezenta în Parlament pentru a lămuri toate aspectele discutabile.

Iată principalele declarații ale președintelui:

– Este greu de imaginat cum pot fii unii care umblă pe la tv, pe stradă și spun că nu este niciun pericol, că boala este una ușoară, alții adepții unor teorii conspiraționiste spun că nici nu există boala. Boala există, este grea și cu un impoact devastator asupra lumii și asupra României.

– Săptămâna trecută am spus că nu este momentul unor dispute politice. Sunt siderat de felul în care PSD a reacționat în Parlament acum, când este în discuție legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave și carantinare.

– Este o lege care a fost introdusă în Parlament în regim de urgență și toată lumea s-a așteptat să fie discutată în regim de urgență pentru că este nevoie de ea.PSD a venit cu argumente false, zicea că trebuia Guvernul să vină mai repede cu această lege.Guvernul nu avea cum să vină cu această lege până când nu s-au publicat argumentele CCR.

– PSD tergiversează această discuție și recunosc că și pe mine mă surprinde acest cinism exagerat de care dădovadă PSD tergiversând adoptarea acestei legi și, în acest fel, PSD privează Guvernulș de un instrument foarte important , absolut necesar în combaterea acestei epidemii.

– Este extrem de trist, este șocant pentru că această tergiversare prin care PSD probabil vrea să pară important sau interesant poate să coste viața a zeci, sute de români.

– Reiau apelul meu către Parlament: finalizați discuțiile, aprobați o formă bună pentru această lege. Altfel, veți fi moralmente răspunzători de moartea a zeci sau chiar a sute de români.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marcel Ciolacu, despre legea carantinei și izolării:Nu se va vota legea în Senat până când prim-ministrul și ministrul Sănătății nu vor veni în Parlament

Șeful PSD a mai spus că legea privind carantina și izolarea este prost făcută, deși ea a trecut de Camera Deputaților inclusiv cu voturi de la social-democrați.

”Nu putem accepta această lege șinu o putem vota. Singurul membru al Guvernului care a venit să susțină această lege este domnul Raed Arafat. Nu au venit în fața parlamentarilor nici prim-ministrul, nici ministrul Sănătății, nici ministrul Justiției. Cu alte cuvinte nu a venit niciun membruPNLsă susțină această lege.

Legea, cum a fost înaintată de Guvern către Parlament, nu a avut avizul Ministerului Justiției. Nu se va vota legea în Senat până când prim-ministrul și ministrul Sănătății nu vor veni în Parlament să lămurească toate aspectele în discuție, în acest moment.

Eu am o dezamăgire personală față de președintele Klaus Iohannis. M-aș fi așteptat, ținând cont de importanța acestei legi, să cheme toate forțele politice din Parlament la o dezbatere”, a declarat, luni,Marcel Ciolacu.

Guvern: Legea carantinei și izolării are avizul Ministerului Justiției

În scurt timp însă, a venit și o replică din partea Guvernului. Reprezentanții Executivului au transmis că nici premierul Ludovic Orban, nici alți membri ai Cabinetului nu au fost chemați în Parlament la dezbaterile asupra legii carantinei și izolării, însă și-au declarat disponibilitatea de a participa la discuții în cazul în care vor primi o solicitare formală în acest sens.

Totodată, Guvernul a publicat un document ce demonstrează că proiectul are avizul Ministerului Justiției, iar acesta este pozitiv.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`