Klaus Iohannis, despre vaccinarea împotriva COVID-19: Se va face etapizat și va începe cu anumite grupe de populație, stabilite pe criterii epidemiologice și medicale (VIDEO)

Klaus Iohannis, despre vaccinarea împotriva COVID-19: Se va face etapizat și va începe cu anumite grupe de populație, stabilite pe criterii epidemiologice și medicale (VIDEO)
Foto: presidency.ro

În cursul zilei de marți, președintele Klaus Iohannis a anunțat că strategia de vaccinare împotriva COVID-19 va fi făcută publică săptămâna următoare. Totodată, el a anunțat că vaccinarea se va face etapizat, în funcție de anumite criterii.

„Strategia de vaccinare va fi făcută publică săptămâna viitoare. Autoritățile au început organizărilie propriu-zise în vederea implementării eficiente a acestei strategii. În ședința de astăzi a fost desemnat și un coordonator al campaniei de vaccinare la nivel național, este vorba despre medicul Valeriu Gheorghiță, medic primar de boli infecțioase la Spitalul Militar Central.

Vaccinarea se va face etapizat și va începe cu anumite grupe de populație, stabilite pe criterii epidemiologice și medicale. Este vorba, într-o primă fază de personalul medical, de cei aflați în grupele de risc, dar și de lucrătorii din sectoare esențiale precum educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă și alimente.

Au fost deja stabilite măsurile generale pentru organizarea vaccinări, măsuri care țin cont de condițiile specifice de stocare și transfport necesare, pentru ficare prdus, dar și de aspecte speciale precum echipele de vaccinare, locațiile unde se va desfășura procesul, precum și programarea populației. Am solicitat autorităților să comunice clar și transparent aceste măsuri, atât personalului medical, cât și populației.Trebuie să combatem dezinformarea și fakenews-urile care sădesc neîncredere și au un efect manipulatoriu profund nociv. Dacă știința arată eficacitatea vaccinurilor trebuie să ne unim efoturile pentru o vaccinare eficientă, acresă ne permită revenirea la normalitatea pe care ne-o dorim cu toții.

Secțiile ATI sunt pline, prea mulți români mor de această boalăși e ne nevoie săfacem toți un efort săreducem numărulde îmolnăviri zilnice, pentru a da șansa medicilor să-i trateze real pe cei bolnavi și săavem mai puține decese în fiecare zi. Eforturile trebuie săcontinue.

În variantacea mai optimistă, și anul viitor,dacăvom avea un vaccin, pandemia nu se va opri instantaneu și vom avea câteva luni de zile, din păcate, în care va trebui sărespectăm regulile, pentru a nu ne îneca la mal”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la începutul conferinței de presă de marți.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`