Klaus Iohannis, despre protestul angajaților HoReCa: Noi măsuri de relaxare nu sunt posibile. Guvernul va veni cu măsuri de sprijin economic (VIDEO)

Klaus Iohannis, despre protestul angajaților HoReCa: Noi măsuri de relaxare nu sunt posibile. Guvernul va veni cu măsuri de sprijin economic (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Angajaţii dinHoReCaprotestează miercuri în faţa restaurantelor şi a teraselor unde lucrează. Ei solicită în continuareredeschiderea restaurantelorşi au mai găsit şi alte cereri pentru Guvern, printre care primirea de compensații și organizarea unei campanii de informare prin care oamenii să înțeleaga ca își pot desfășura activitatea și viata socială fara nicio problemă, atata timp cat respecta regulile care sunt impotriva răspândirii Covid-19. În acest context, președintele Klaus Iohannis a declarat că liberalii au gândit deja câteva scheme de ajutor pentru aceștia. Șeful statului mai spune că, deși îi înțelege pe cei care lucrează în acest sector, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus, restaurantele nu vor fi deschise prea curând.

Klaus Ioahnnis: Restaurantele nu se deschis. Guvernul va veni cu măsuri de sprijin economic

„Înțelegem foarte bine această preocupare, este sectorul probabil cel mai grav lovit de criza economică. Guvernul a aprobat deja câteva scheme de ajutor, dar aici e vorba de sănătatea publică a întregii populații. În condițiile în care numărul de bolnavi crește zilnic, noi măsuri de relaxare nu sunt posibile și până nu intrăm într-o zonă de descreștere a epidemiei nu vom lua alte măsuri de relaxare, dar guvernul va veni cu măsuri de sprijin economic”, a spus Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Protest al angajaților HoReCa, organizat miercuri în toată țara

Angajații dinHoReCavor sã forțeze mâna guvernului sã deschidã restaurantele, chiar dacã suntem în plinã pandemie, iar o astfel de relaxare ar duce la o înmulțire fãrã control a cazurilor de infectare. Ba, mai mult, cei din industria ospitalitãții vor sã scape și de alte mãsuri de protecție.

„Solicitările noastre pentru Guvern sunt redeschiderea interioara de restaurante cu un anumit protocol sanitar. Cerem Guvernului ca mânușile să nu fie purtate în mod obligatoriu. (…) Guvernul să facă o campanie de informare prin care oamenii sa inteleaga ca își pot desfășura activitatea și viata socială fara nicio problemă, atata timp cat respecta reg ulilecare sunt impotriva raspandirii Covid”, a spus Daniel Mischie, președintele HORA.

În contradicție cu așteptãrile angajaților Horeca, ministrul Sãnãtãții Nelu Tãtaru a transmis cã în acest moment, „încã nu este cazul” redeschiderii restaurantelor în spaþiu închis.

„În măsura în care vom vedea că avem o stabilizarea a numărului de cazuri noi de la o zi la alta, cu tendinţă de scădere, putem să ne gândim, în conformitate cu nişte reguli care trebuie respectate, să putem deschide şi aceste restaurante. În acest moment încă nu este cazul”, a explicat ministrul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`