Iohannis, despre vaccinarea anti-Covid: Cred că lucrurile sunt bine gândite în această strategie de vaccinare

Iohannis, despre vaccinarea anti-Covid: Cred că lucrurile sunt bine gândite în această strategie de vaccinare
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, în timpul unei vizite la call-center-ul DSP, amenajat la Arena Națională, că vaccinarea în masă a populației valoc în primăvară, iar cea a personalului medical, prima categorie care va fi vaccinată, în ianuarie-februarie.

”Vaccinarea în masă a populației va avea loc undeva în primăvară”

”Din media internațională cu siguranță ați aflat că deja sunt efectiv pregătite primele tranșe de vaccin și sperăm la începutul anului viitor să le avem și aici, în România, și să începem cu personalul medical, inclusiv studenții voluntari. Am discutat cu domnul ministru să-i prindem în rândul personalului medical, ca să poată continua munca pe care o fac cu multă dăruire și pentru ca să își poată continua pregătirea, inclusiv la patul bolnavului.”, a subliniat Klaus Iohannis.

De asemenea, Klaus Iohannis a amintit că Guvernul a aprobat recent strategia de vaccinare, care a fost făcută publică, iar cetățenii vor continua să primească detalii în cee ce priveșteacest subiect.

”Ați văzut că ieri Guvernul a aprobat strategia de vaccinare. Ea a fost deja făcută publică. Domnul ministru al Sănătății a început deja să explice public cum vor merge lucrurile. Vor continua aceste explicații publice.”, a adăugat președintele Iohannis.

Cândse vor vaccina președintele și miniștrii. Iohannis

Șeful statuluia explicat că, după personalul medical, care se află în prima linie, vor fi vaccinate „persoanele care au boli despre care știm că agravează această boală a noului coronavirus” și „doar în tranșa a doua intră Administrația Prezidențială, Guvernul și așa mai departe”.

„În prima linie intră personalul medical, persoanele care au boli despre care ştim că agravează această boală provocată de noul coronavirus şi personalul esenţial. Doar în tranşa a doua intră Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi aşa mai departe şi eu cred că lucrurile sunt bine gândite în această strategie de vaccinare”, a mai spus precizat Klaus Iohannis duminică, dupăvizita la Call center-ulDirecţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`