Instanța a amânat pronunțarea până pe 15 septembrie, în procesul prin care Liviu Dragnea contestă interdicția de a mai munci la atelier: „Sunt inginer auto și asta e meseria mea”

Instanța a amânat pronunțarea până pe 15 septembrie, în procesul prin care Liviu Dragnea contestă interdicția de a mai munci la atelier: „Sunt inginer auto și asta e meseria mea”
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a fost audiat, în sistem de videoconferință, de către judecători, în procesul prin care a contestat interdicția de a mai lucra la atelierul Penitenciarului Rahova, pe care a primit-o după interviul apărut la postul de televiziune Realitatea Plus. Instanța a amânat pronunțarea până pe 15 septembrie.

Instanța a rămas în pronunțare, în procesul în care Liviu Dragnea contestă interdicția de a mai munci

În timpul audierii de către judecător, Liviu Dragnea a susținut că a aflat abia „după încheierea conversației online” că aceasta va fi publicată pe rețelele sociale, iar în viziunea sa „nu a avut caracterul unui interviu acordat unui trust de presă”. „Pentru informarea dumneavoastră, partenera mea de viață era acasă, îmbrăcată în pijamale și Anca Alexandrescu era în bucătărie, îmbrăcată lejer. În nicio țară, în niciun trust de presă, nu se fac interviuri în maniera asta”, a mai spus el.

„Nu m-am gândit că voi fi sancționat pentru că am avut o conversație online cu altă persoană, conversație care, în viziunea mea, nu a avut caracterul unui interviu acordat unui trust de presă. Declar faptul că după încheierea conversației online, interlocutoarea mea mi-a comunicat faptul că a înregistrat conversația și că urma să o pună pe Facebook. În privința acestui aspect nu am avut nicio putere de decizie întrucat din interiorul penitenciarului nu pot avea control asupra a ceea ce se întampla în exteriorul penitenciarului. De 2 luni și jumătate stau închis în cameră 23 de ore pe zi. (…) Aș vrea să mai spun că în această conversație am fost 3 persoane. Doamna Alexandrescu, eu și partenera mea de viață, Irina Tănase, și ea trecută pe lista de persoane aprobate. Pentru informarea dumneavoastră, partenera mea de viață era acasă, îmbrăcată în pijamale și Anca Alexandrescu era în bucătărie, îmbrăcată lejer. În nicio țară, în niciun trust de presă, nu se fac interviuri în maniera asta. (…) Dreptul la muncă nu poate fi decât suspendat temporar, nu spune că poate fi ridicat. Sunt inginer auto și asta e meseria mea. Am primit foarte multe evidențieri si recompense datorită modului în care am muncit la garaj”, a declarat LiviuDragnea, în instanță, potrivit G4Media.

După ce a acordat un interviu jurnalistei Anca Alexandrescu, fosta sa consilieră,chiar din spatele gratiilor, fostul lider social-democrat a pierdut ocazia de a mai munci în atelierul auto de la Penitenciarul Rahova.

În urma interviului, fostul președinte al PSD a rămas fărădreptul de a mai munci și, implicit, de a obține zile libere astfel, însă Liviu Dragnea nu s-a conformat și a depus, în 27 august, o acțiune la Judecătoria Sectorului 5. El contestă interdicția și reclamă măsurile dispuse de judecători în această speță.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitv la închisoare, de Înalta Curte, în final de mai 2019

Condamnat definitiv la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, Liviu Dragnea declara, în interviul acordat în luna iunie, că se simte bine la garaj și că muncește zilnic.

Cu toate acestea, dreptul lui Liviu Dragnea de a mai munci la atelier a fost restricționat după ce Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat că nu a autorizat realizarea vreunui interviu în spatele gratiilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Urmează probabil să fiu aruncată și în închisoare și probabil se va reitera Experimentul Pitești. Din păcate, trăim în dictatură (VIDEO)
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)