Grupul pentru Dialog Social: Candidatura lui Marian Munteanu nu poate decât să submineze şi să compromită valorile unei societăți deschise

Grupul pentru Dialog Social: Candidatura lui Marian Munteanu nu poate decât să submineze şi să compromită valorile unei societăți deschise
Foto: digi24.ro

Candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei a atras după sine nenumărate reacții. Grupul pentru Dialog Social a avut, de asemenea, o reacție față de candidatul Partidului Național Liberal.

“Grupul pentru Dialog Social consideră că Partidul Naţional Liberal este liber, desigur, să nominalizeze pe cine dorește la candidatura pentru Primăria Generală a Capitalei. Dar el trebuie să știe totodată că, în felul acesta, compromite valorile fundamentale ale liberalismului, propunând electoratului Capitalei un candidat care nu are nimic în comun cu ele. Mai grav însă este că, făcând o astfel de alegere, el își asumă consecințele politice ale unei nominalizări incompatibile cu reperele de la care se revendică în clipa de față România”, potrivit mesajului GDS pe Facebook.

În mesajul său, GDS a adăugat că alegerea PNL pentru candidatul Marian Munteanu poate afecta atât viitorul politic al partidului, cât și imaginea României.

"E nefiresc ca, prin opțiunea făcută de PNL, drumul pe care l-a parcurs România în acești 26 de ani să ne ducă înapoi, la reabilitarea politicilor naţionaliste şi fundamentaliste din interbelic, la izolaţionism, antioccidentalism şi xenofobie. Socotim de aceea că alegerea PNL angajează nu numai viitorul politic al partidului care a făcut-o, ci deopotrivă imaginea României. Ca membru în cadrul Partidului Popular European, PNL este obligat să combată politicile extremismului, iar nu să şi le asume, așa cum o face prin această candidatură", conform mesajului.

În încheiere, GDS a precizat că această candidatură a lui Marian Munteanu poate să submineze valorile unei socități deshise.

"GDS consideră că în aceste momente este extrem de important să ne reafirmăm ataşamentul faţă de valorile ce definesc o societate deschisă. Candidatura lui Marian Munteanu nu poate decât să le submineze şi să le compromită. Reacţia noastră publică fermă este modalitatea de a le apăra", potrivit GDS.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`