Georgeta Bumbac, funcționar în Ministerul Sănătății din 2011, timp în care portofoliul a fost deținut de 11 miniștri, adună din consilii de administrație peste 5.500 de euro pe lună, potrivit Libertatea.
„Cel mai puternic funcționar din Ministerul Sănătății” ocupă, în același timp, poziții în consiliile de administrație a trei societăți: Compania de Aeroporturi, Compania de Canale Navigabile și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Georgeta Bumbac, actual secretar general în Ministerul Sănătății, are relații apropiate cu mai mulți oameni politici, printre care și Felix Stroe, șeful PSD Constanța. Mai mult decât atât, liderul filialei social-democrate de la malul mării este chiar nașul copilului său, după cum chiar ea recunoaște, dar chiar și așa neagă că Stroe ar fi avut vreun rol în ascensiunea ei profesională.
Fostul ministru Răzvan Cuc, în ultima sa zi de mandat la șefia Transporturilor, a numit, pentru o perioadă de patru ani, mai mulți apropiați ai PSD în Consiliul de Administrație al CNAIR, după cum arată ancheta Newsweek, care precizează că printre ei se numără și „un bugetar de lux”, și anume Georgeta Bumbac.
Concret, deși ea era deja numită în conducerea Companiei de drumuri încă din noiembrie 2017, prin decizia lui Răzvan Cuc, Georgeta Bumbac va mai avea parte de patru ani în această funcție.
Până să preia poziția de secretar general, Georgeta Bumbac a mai fost director general la departamentul resposabil de buget din Ministerul Sănătății, în care lucrează deja de opt ani. Veniturile lunare ale doamnei Bumbac i-ar face geloşi pe funcţionarii din sistemul medical britanic, unde salarii de peste 5.000 de euro sunt rare. Potrivit grilei de salarii, secretarul general din Ministerul Sănătăţii câştigă lunar un venit brut de 17.870 de lei, mai scrie Libertatea.
Informaţiile apar în declaraţia sa de avere: aproximativ 2.500 de euro a fost salariul ei de la Ministerul Sănătăţii, iar încă 3.000 de euro adunase ca indemnizaţii pentru că se află în consiliile de administraţie a trei din companiile de stat de la Transporturi: Compania de Aeroporturi Bucureşti, Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile şi CNAIR, mai adaugă aceeași sursă.