Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, a subliniat că PNL nu prezintă bugetul pe 2021 „pentru că este ilegal”. „Credeți că acum socialiștii vor opri propaganda infectă la adresa mea în legătură cu acest subiect?”, s-a întrebat demnitarul liberal, după ce a explicat cum arată calendarul în cazul în care alegerile parlamentare sunt prezentate în ultimele trei luni ale anului.
„Un cadou pentru PSD-iști!
Am văzut atât de mult zbucium în tabăra socialistă după mesajul meu de ieri și mi s-a făcut milă.
Știu sigur că nu ar trebui, dar astăzi mă simt generos.
Așadar, care este raspusul la întrebarea “de ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021”?
Pentru că este ILEGAL!
Art 35^1
În cazul în care alegerile generale parlamentare sunt organizate în ultimele 3 luni ale anului, calendarul este următorul:
Ministerul Finanţelor Publice, pe baza proiectelor de buget ale ordonatorilor principali de credite şi a bugetului propriu, întocmeşte proiectele legilor bugetare şi proiectele bugetelor pe anul următor, pe care le depune la Guvern în termen de 15 zile de la învestirea NOULUI Guvern, conform art. 103 din Constituţia României, republicată;
Asta se întâmplă când trei ani de zile ești preocupat DOAR de furat și de schimbat legile justiției ca să nu mergi la pușcărie pentru că ai furat. Nu ai timp să citești legile modificate tot de oamenii tăi.
Credeți că acum socialiștii vor opri propaganda infectă la adresa mea în legătură cu acest subiect? …
#RomaniaFaraPSD”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.
Un cadou pentru PSD-iști! Am văzut atât de mult zbucium în tabăra socialistă după mesajul meu de ieri și mi s-a făcut…
Publicată de Florin Cîţu peVineri, 23 octombrie 2020
Guvernul Orban programase alegerile generale pentru 6 decembrie, însă Curtea Constituțională a respins sesizarea făcută de președintele Klaus Iohannis cu privire la proiectul de lege care prevede că Parlamentul este cel care stabilește data scrutinului.Motivarea deciziei CCRarată că Hotărârea privind data de 6 decembrie va înceta să mai producă efecte odată cu intrarea în vigoare a proiectului respectiv, iar în aceste condiții data de desfășurare a parlamentarelor depinde de viteza cu care acesta va trece prin circuitul legislativ. În acest context, Președintele României l-a retrimis Legislativului,spre reexaminare, potrivit anunțului făcut vineri de Administrația Prezidențială.
„În aplicarea acestor dispoziții legale, Guvernul a adoptat Hotărârea nr. 744/2020, prin care a stabilit că data desfășurării alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților este ziua de duminică, 6 decembrie 2020. De asemenea, în aceeași zi, a fost adoptată și Hotărârea nr. 745/2020 pentru aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020. Potrivit acestui calendar, au fost deja desemnați judecătorii în birourile electorale, au fost puse deja la dispoziția biroului electoral de circumscripție pentru românii cu domiciliul sau reședința în afara țării listele electorale din străinătate pentru votul prin corespondență, a fost actualizat Registrul electoral, s-au depus listele de candidați și candidaturile independente pentru circumscripția pentru românii cu domiciliul sau reședința în afara țării, s-au definitivat candidaturile organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale pentru toate circumscripțiile electorale, s-au comunicat către Biroul Electoral Central listele de candidați și candidaturile independente, s-au stabilit machetele fiecărui buletin de vot pentru circumscripția electorală pentru românii cu domiciliul sau reședința în afara țării, s-au depus listele de candidați și candidaturile independente pentru Senat și Camera Deputaților în circumscripțiile electorale din țară și s-a făcut înregistrarea în Registrul electoral cu adresa din străinătate cu opțiunea pentru votul prin corespondență”, se arată, printre altele, în cererea de reexaminare.