Florin Cîțu, noi detalii despre OUG care îi păsuiește pe românii cu rate la bănci: ‘Am inclus clienții IFN, ceea ce înseamnă și leasing’ (VIDEO)

Florin Cîțu, noi detalii despre OUG care îi păsuiește pe românii cu rate la bănci: 'Am inclus clienții IFN, ceea ce înseamnă și leasing' (VIDEO)
Foto: hepta.ro

Ministrul Finanțelor Publice a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern că ordonanța privind amânarea plății ratelor la bănci va conține o prevedere dedicată și celor care au rate de leasing.

Se suspendă perioada, care e de până la 9 luni. Am inclus clienții IFN, ceea ce înseamnă și leasing.”, a spus Florin Cîțu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Amintim că Florin Cîțu a atras atenția, miercuri seară, în direct pe B1 TV, că amânarea plății ratelor la bancă cu până la nouă luni nu înseamnă că românii vor fi scuțiți de plata acestor rate.

Este până la nouă luni, poate să fie o lună, două luni, trei luni, cât poate fiecare. Amânarea nu înseamnă faptul că nu plătești, înseamnă o păsuire și ratele trebuie să fie plătite ulterior. Există o perioadă pe care se vor împărți aceste rate. Amânare nu înseamnă iertare, că nu trebuie plătite aceste rate. Românii trebuie să fie foarte cumpătați, să fie atenți pentru că ratele trebuie apoi plătite. Trebuie să iasă aceste discuții din spațiul public. Această amânare nu înseamnă că nu se mai plătesc ratele la bancă”, a explicat Florin Cîțu. (Citeste AICI declaratia completa)

Totodată, Ministerul Finanțelor Publice a solicitat Comisiei Europene autorizarea pentru a putea aplica scutiri de taxe vamale și TVA pentru importurile destinate prevenirii și combaterii răspândirii coronavirusului COVID-19. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`