Florin Cîțu: Miercuri apare în Monitorul Oficial decizia privind formarea Comitetului pentru revenirea României la normalitate / 70% dintre adulți, vaccinați anti-COVID până la finele lunii iulie (VIDEO)

Florin Cîțu: Miercuri apare în Monitorul Oficial decizia privind formarea Comitetului pentru revenirea României la normalitate / 70% dintre adulți, vaccinați anti-COVID până la finele lunii iulie (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că azi va fi publicat în Monitorul Oficial Decizia de prim-ministru prin se constituie Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate la 1 iunie. Cîțu a mai spus că ar trebui să avem 5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID până la finele lunii mai și 10 milioane până la sfârșitul lui iulie. Între aceste etape, Comitetul ar trebui să pregătească redeschiderea economiei.

Florin Cîțu: Azi apare în Monitorul Oficial decizia privind formarea Comitetului pentru revenirea României la normalitate / 70% dintre adulți, vaccinați anti-COVID până la finele lunii iulie

Florin Cîțu, despre revenirea la normalitate în contextul vaccinării anti-COVID accelerate

„Am prezentat decizia care va fi publicată azi în Monitorul Oficial prin care se constituie Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate la 1 iunie 2021. E un prim pas.

Așa cum am anunțat, ar trebui să avem la finalul lunii mai 5 milioane de persoane vaccinate, la finalul lunii iulie, cum arată calendarul – cum vom primi dozele de vaccin – ar trebui să avem 10 milioane de persoane vaccinate, deci 70% dintre adulți. Între aceste două etape putem vorbi despre redeschiderea economiei.

Vreau să pornim deja această discuție să ne pregătim, să ne asigurăm că avem cele mai bune măsuri, mai ales după vestea pe care a dat-o FMI ieri, veste ce arată că are încredere în Guvern și în măsurile pe care le ia acest Guvern – o creștere economică de 6% estimată pentru acest an.

Comitetul va începe imediat ce va fi aprobat”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`