Florin Cîțu, după episodul de la Spitalul Foișor: „Fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătății” / Întrebat cine ar trebui să facă un pas în spate: „Este vorba de onoare aici” (VIDEO)

Florin Cîțu, după episodul de la Spitalul Foișor: „Fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătății” / Întrebat cine ar trebui să facă un pas în spate: „Este vorba de onoare aici” (VIDEO)
Foto. Guvernul României / Facebook

Prim-ministrul Florin Cîțu a vorbit despre evenimentul de vineri seară de la Spitalul Clinic de Ortopedie Foișor, de unde au fost evacuați peste 100 de paciențica urmare a faptului că unitatea sanitară a fost transformată în spital suport Covidpe baza unei propuneri formulate de DSU și avizate de Ministerul Sănătății. „Eu doar vreau să vă spun că, așa cum fiecare contribuabil are legătură cu Ministerul Finanțelor sau așa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educației, și fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătății”, a declarat premierul duminică, după ce a luat parte la ședința CNCCI.

Florin Cîțu, după episodul de la Spitalul Clinc de OrtopedieFoișor: „Fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătății”

Întrebat cine se face responsabil pentru situația de la Spitalul Foișor, prim-ministrul a răspuns: „Am spus, această mutare nu este prima făcută. Au mai fost astfel de spitale transformate în (spital suport, n.r.) Covid și personalul a fost transferat în alte spitale. În același timp, da, și eu sunt, la fel ca și dumneavoastră, foarte supărat de ceea ce am văzut la televizor în acea seară. Detaliile tehnice vi le-a explicat și domnul Arafat, poate o să le explice și domnul ministru al Sănătății. Eu doar vreau să vă spun că, așa cum fiecare contribuabil are legătură cu Ministerul Finanțelor sau așa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educației, și fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătății”.

Întrebat cine ar trebuie să facă un pas în spate după episodul de la Spitalul Foișor din punctul său de vedere, Florin Cîțu a declarat: „Este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România”.

Întrebat la cine se referă, el a explicat: „Eu am spus și în ședința CNCCI și vă spun și dumneavoastră, nu cred că este normal, după ce se ia o decizie, să intervină prim-ministrul, să vorbească și cu primarul Bucureștiului, să vorbească și cu manager, și cu managerul de la DSP, și așa mai departe, să se implementeze o decizie luată de toată lumea în cunoștință de cauză. În această situație, trebuie să înțelegem cu toții că avem un singur inamic, pandemia, și trebuie să punem toate resursele pentru a rezolva această problemă”.

„În acest moment, în București, situația pe care o avem arată că avem necesarul de paturi. La Foișor, deja sunt 20 de persoane în secția ATI. Din păcate, o persoană a decedat dintre cele din secția ATI, deci de aceea era nevoie de această secție urgent. Dacă vom lua alte decizii, bineînțeles că vom comunica transparent de fiecare dată”, a adăugat premierul.

Întrebat dacă va propune în ședința coaliției remanierea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, având în vedere că acest lucru a fost cerut inclusiv de lideri PNL, premierul Florin Cîțu a precizat: „Eu vă spun un lucru pe care vi l-am spus de fiecare dată – și asta și celor care au opinii politice în acest subiect. Remanierea sau o decizie despre un ministru din cabinetul acesta o va lua doar premierul, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunța”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie