Florin Cîțu: Dacă nu se ascundeau în spatele declarațiilor politice, jumătate din membrii PSD erau astăzi în pușcărie pentru că au afectat economia și au panicat populația

Florin Cîțu: Dacă nu se ascundeau în spatele declarațiilor politice, jumătate din membrii PSD erau astăzi în pușcărie pentru că au afectat economia și au panicat populația
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, susține că „jumătate din membrii PSD erau astăzi în pușcărie pentru că au afectat economia și au panicat populația” cu declarațiile pe care le-au făcut în timpul pandemiei de coronavirus.

Florin Cîțu, declarație tranșantă despre PSD

„Dacă nu se ascundeau în spatele declarațiilor politice, jumătate din membrii PSD erau astăzi în pușcărie pentru că au afectat economia și au panicat populația”, a declarat Florin Cîțu, la Digi 24.

Ministrul a afirmat că „aprilie a fost cea mai dură lună. Dar am reușit să luăm măsurile care să elimine efectele. Provocarea a fost să îi ținem sănătoși acasă pe oameni, dar să le ținem și locurile de muncă. S-a plătit doar pentru șomajul tehnic 2,2 miliarde de lei. Acum vedem scăderea oamenilor care folosesc șomajul tehnic, pentru că se întorc la muncă”.

În direct pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, Alina Gorghiu a vorbit și ea despre propagandareferitoare la coronavirus, despre care susține că a fost susținută de PSD, dar și de alți vectori din România, și susține că aceleași mesaje sunt promovate „și de chinezi, și de ruși”.

„Să vă mai spun niște informații destul de neplăcute. Vă dau exemplul județului Argeș, unde capacitatea maximă de spitalizare la ATI este atinsă. În Argeș, astăzi, au fost informații publice, dacă ai COVID-19 (n.r. – caz grav), nu te mai poți interna în spital și te duci în spitale din alte județe. Probabil că nu este singurul județ. (…) Deci situația nu e una deloc plăcută numai că, trecând de la planul realității sanitare, la planul politic, e o diferență foarte mare. În toate aceste luni a existat un sabotaj constant. De la fake news-ul pe care îl știm cu toții, cum că nu există coronavirus, nu există epidemie nici în România, nici pe nicăieri… Nu numai PSD. Să știți că această propagandă venită din est, susținută de PSD, propagandă susținută și de chinezi, și de ruși, cu site-uri și cu propagatori de mesaj de genul acesta, au fost destui în România. Că unele site-uri s-au mai închis în starea de urgență, altele, nu, dar fake news-ul acesta continuă. Avem constant măsuri în Parlamentul României, măsuri care au subminat, repet, constant absolut orice acțiune pe care Guvernul a luat-o”, a declaratAlina Gorghiu.

Programul pentru relansarea economică a României va fi prezentat miercuri de premier și președinte

Executivul va prezenta, miercuri, programul pentru relansarea economică a României. Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban, iar la conferință va participa atât el, câtși președintele Klaus Iohannis.

„Prezentarea programului economic va fi miercuri, alături de Preşedintele României, cu care am colaborat foarte apropiat. După prezentarea programului economic, obiectivul nostru este ca în maximum o lună de zile să adoptăm toate actele normative necesare pentru implementarea măsurilor din program”,a declarat premierulLudovic Orban.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`