Florin Cîțu: Am putea avea 70% populație vaccinată mai devreme, la finele lui iulie. Putem vorbi clar atunci de o redeschidere a economiei aproape în totalitate (VIDEO)

Florin Cîțu: Am putea avea 70% populație vaccinată mai devreme, la finele lui iulie. Putem vorbi clar atunci de o redeschidere a economiei aproape în totalitate (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că am putea ajunge la 70% procent de vaccinare anti-COVID-19 în rândul populației la finele lunii iulie, deci mai devreme decât s-a anticipat inițial. Dozele sunt, important e să vrea și lumea să se vaccineze. Cu 70% populație imunizată, economia va putea fi redeschisă aproape complet, a precizat șeful Guvernului.

Mai aproabe de obiectivul de imunizare a 70% din populație

„Așa cum arată azi lucrurile, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de români la finele lunii iulie. Deci mergem mai repede decât am programat, dar e important ca toată lumea să vrea să se vaccineze.

Trebuie întâi să ne programăm pe platformă, apoi după vaccinare, vom putea vorbi de 10 milioane de persoane vaccinate la finele lunii iulie. Ceea ce clar arată că sunt 70% din persoanele adulte și putem vorbi clar de o redeschidere a economiei aproape în totalitate. Deci am adus mai aproape aceste date, că inițial vorbeam de luna septembrie. Dar trebuie să ne vaccinăm.

Am vorbit cu CNCAV, rămâne ca la mijlocul lunii aprilie să putem vaccina 100.000 de persoane pe zi. Din păcate, acum sunt înregistrate sau pe lista de așteptaredoar 767.883. Deci trebuie să ne înregistrăm pe platformă, căci vom avea dozele de vaccin. Ca să revenim la normalitate asta e singura soluție – vaccinarea!”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu: Am putea avea 70% populație vaccinată mai devreme, la finele lui iulie. Putem vorbi clar atunci de o redeschidere a economiei aproape în totalitate

Urmăriți B1TV.ro și pe
`