Florin Cîțu: Adoptăm HG pentru a ne asigura că ajung în Republica Moldova cele 21.600 de doze din vaccinul anti-COVID-19. Cred că sunt AstraZeneca (VIDEO)

Florin Cîțu: Adoptăm HG pentru a ne asigura că ajung în Republica Moldova cele 21.600 de doze din vaccinul anti-COVID-19. Cred că sunt AstraZeneca (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Guvernul adoptă, în ședința de Guvern de vineri, o Hotărâre prin care să se asigure că în Republica Moldova ajunge prima tranșă din cantitatea de vaccinuri anti-COVID-19 pe care i-oacordă gratuit România, a anunțat premierul Florin Cîțu, care și-a exprimat speranța că acele 21.600 de doze – despre care spune că ar putea fi din serul de la AstraZeneca – vor ajunge chiar astăzi în stânga Prutului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Premierul Florin Cîțu, noi precizări despre dozele de vaccin anti-COVID-19 pe care România le donează Republicii Moldova

„Vom avea o ședință de Guvern la ora 1:45. Vom adopta online Hotărârea de Guvern pentru a ne asigura că ajung în Republica Moldova, astăzi, sper, cele 21.600 de doze de vaccin”, a declarat prim-mininistrul Florin Cîțu. Întrebat despre ce ser este vorba, el a răspuns: „Cred că sunt AstraZeneca”.

În finalul anului 2020, Președintele României a fost primul oaspete al Maiei Sandu, de la învestirea sa ca președintă a Republicii Moldova. În cadrul declarației comune de presă de la Chișinău, Klaus Iohannis a anunțat un nou pachet de sprijin pentru cetățenii din stânga Prutului, iar o parte din acesta prevedea șifurnizarea a până la 200.000 de doze de vaccin anti-COVID-19.

Între timp, un nou ajutor umanitar acordat de România, cu titlu gratuit, Republicii Moldova a ajuns la Chișinău, iar cu acest prilej Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, a efectuat o vizită acolo și a discutat cu președinta Maia Sandu. La finalul întrevederii, cei doi explicau că Bucureștiul face toate eforturile pentru ca vaccinurile să ajungă în stânga Prutului cât mai repede, problema fiind mai degrabă la producătorii de ser.

În cele din urmă, în 24 februarie, președinta Maia Sandu a anunțat că Guvernul de la București a aprobat o OUG prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat pentru Republica Moldova, ajutorul imediat constând în 20.000 de doze de ser din cele 200.000 promise de România.

„O veste foarte bună pentru țara noastră!Acum câteva clipe Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat pentru Republica Moldova. Acest ajutor imediat constă din 20 de mii de doze de vaccin, ceea ce constituie prima tranșă din cele 200 000 de doze de vaccin promise de România.Aceste doze de vaccin vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical. Suntem recunoscători Președintelui României, Klaus Iohannis, Prim-ministrului României, Florin Cîțu, și poporului român pentru donația de vaccin și solidaritatea imensă de care dau dovadă”, a declarat Maia Sandu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`