Florin Cîțu: A fost aprobată prelungirea stării de alertă. Restricția de circulație noaptea, de la ora 22.00, nu de la 23.00 ca până acum (VIDEO)

Florin Cîțu: A fost aprobată prelungirea stării de alertă. Restricția de circulație noaptea, de la ora 22.00, nu de la 23.00 ca până acum (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, la finele ședinței de Guvernul, că a fost prelungită starea de alertă cu încă o lună, dată fiind epidemia de coronavirus. A fost operată și o schimbare importantă, anume aceea că circulația va fi restricționată în intervalul 22.00 – 05.00, nu 23.00 – 05.00, ca până acum.

Starea de alertă, prelungită cu încă o lună

„Azi s-a aprobat și prelungirea stării de alertă. Deja ați văzut detaliile din Hotărârea CNSU. Există o modificare importantă, aceea referioare la circulația pe timpul nopții. Se reduce de la 23.00 la 22.00. În rest, măsurile rămân cam aceleași. Aceasta este, din punctul meu de vedere, cea mai importantă măsură”, a declarat premierul Florin Cîțu, miercuri, la finele ședinței de Guvern.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Anterior, șeful Guvernului a susținut că i s-au propus și alte restrciții, dar el nu a fost de acord: „Eu știu că există mai multe persoane care încearcă să restricționeze. Eu cred că în acest moment România se descurcă foarte bine. O să avem o lună cu mai multe doze de vaccin, 2,6 milioane, cel puțin 3,1 luna viitoare, deci campania merge foarte bine”.

Răspunzând unei întrebări, Florin Cîțu a spus că propunerea privind introducerea de noi restricții a venit de la specialiști în epidemiologie, dar „nu suntem de acord în acest moment”.

Ce prevede Hotărârea CNSU privind prelungirea stării de alertă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, miercuri, Hotărârea 16 privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile.

CNSU a propus extinderea cu o oră a intervalului în care este restricționată deplasarea pe timp de noapte, noul interval fiind 22.00 – 05.00

O altă măsură vizează limitarea gradului de ocupare la 70% din capacitate pentru spațiile de cazare aflate în mai multe localități sau zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă, printre ele regăsindu-se și Azuga, Bușteni și Sinaia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`