Eugen Tomac: În București nu există o alianță a Dreptei, e o minciună / Noi nu am avut o agendă cu PSD / Sunt consilieri USR care acum candidează pe listele social-democraților (VIDEO)

Eugen Tomac: În București nu există o alianță a Dreptei, e o minciună / Noi nu am avut o agendă cu PSD / Sunt consilieri USR care acum candidează pe listele social-democraților (VIDEO)
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, a declarat joi, pentru B1 TV, că în București nu există o alianță împotriva PSD, așa cum se vorbește în spațiul public, ci simple înțelegeri punctuale între PNL și USR-PLUS. Tomac a negat categoric că face aceste afirmații din frustrare că partidul său a rămas în afara ”înțelegerilor”. Despre acuzațiile că, în ultimii ani, PMP a votat în Consilii cot la cot cu PSD, Eugen Tomac a precizat că nu a existat o alianță cu social-democrații, căci astfel PMP ar fi dat viceprimarul Capitalei, și că „poate uneori s-au făcut greșeli, iar eu nu sunt adeptul ideii că în politică nu se comit greșeli”. Tomac a mai afirmat că sunt cel puțin doi consilieri aleși pe listele USR, care au votat proiectele PSD și care acum candidează din partea acestui partid. A dat un singur nume – Sorin Ioan Ceacâr, care a fost exclus din Uniune. În schimb, tot Tomac a afirmat că „noi nu am avut o agendă cu PSD. Dacă agenda USR a fost să voteze întodeauna împotrivă…”.

Eugen Tomac: În București nu există o alianță a Dreptei. E o minciună

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat că la nivelul Bucureștiului nu poate fi vorba despre o alianță, ci doar de înțelegeri punctuale între PNL și USR-PLUS. El a susținut că nu s-a ajuns la o alianță a tuturor partidelor de Dreapta din cauza acestor formațiuni, care n-au vrut liste comune cu PMP-ul.

„Sunt două aspecte aici. Pe de o parte, a existat o subminare constantă și destul de subtilă a USR pentru această candidatură și vă aduc aminte că ei nu și-au dorit liste comune în București, deci o alianță. Există toată această minciună. În București nu există nicio alianță, nicio unitate a niciunui partid. Există doar niște înțelegeri punctuale, pentru că USR candidează singur la Consiliul General și la sectoare, PNL candidează singur, iar obiectivul lor a fost să nu se creeze liste comune pentru a nu-l pune pe Nicușor Dan pe listă”, a declarat Tomac, pentru B1 TV.

La remarca moderatorului B1 TV Tudor Barbu, că unii l-ar putea acuza de frustrare pentru că partidul său a rămas în afara înțelegerii, Tomac a răspuns: „Zero! Noi avem prima șansă pentru Primăria Generală. Bucureștenii nu sunt niște naivi!”.

Cât despre provocarea lansată de Nicușor Dan Gabrielei Firea, Eugen Tomac a afirmat: „Atât timp cât candidații vor fugi de o confruntare de idei, de proiecte cu Băsescu, înseamnă că-și disprețuiesc propriul electorat. Când ai pretenția că vrei să obții votul majorității, înfrunti orice situație. Esența democrației e dezbaterea. Mi-aș dori să existe dezbateri și cu Dan, și cu Firea ale președintelui Băsescu, un om care a demonstrat că știe și poate”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Liderul PMP, despre blatul care avantajează PSD la alegerile din Capitală

Întrebat de Barbu dacă are dovezi că există un blat împotriva lui Nicușor Dan, liderul Mișcării Populare a răspuns: „Nu, există un blat și un aranjament care e vizibil în ceea ce privește confortul pe care îl oferă unor candidați PSD din Capitală. Vă dau probe”.

„Dacă ar fi existat în mod real un calcul politic pragmatic și cream o alianță sănătătosă cu liste comune la Consiliu, cu candidați comuni la sectoare, eu aș fi acceptat oricând să mă mă bat cu Băluță sau cu Negoiță. Faptul că această presupusă înțelegere a trimis în bătălie cu doi grei PSD niște oameni care n-au nicio vină, dar au din start discurs de oameni înfrânți, arată neputință”, a mai explicat Eugen Tomac.

Eugen Tomac neagă acuzațiile că PMP a votat cot la cot cu PSD în Consilii

Tomac a negat categoric că, în ultimii ani, ar fi existat o alianță între PSD și PMP în Consilii. Cât despre faptul că unii consilieri PMP chiar au votat proiectele PSD, acesta a spus că „poate uneori s-au făcut greșeli”.

„PMP nu a fost într-o alianță cu PSD, că dacă am fi fost, am fi avut viceprimar. Faptul că nu întotdeauna consilierii noștri au votat împotrivă, așa cum au votat consilierii USR, nu cred că poate fi pusă situația în termenii ăștia. Las la o parte acest aspect. Poate uneori s-au făcut greșeli, iar eu nu sunt adeptul ideii că în politică nu se comit greșeli. Miza cea mai mare era să creăm o alianță solidă, care să-i dea la o parte pe primarii PSD și să dea primarilor cu șanse reale un consiliu, că fără un Consliu, un primar nu poate face nimic”, a mai afirmat Eugen Tomac, pentru B1 TV.

El a spus apoi că sunt cel puțin doi consilieri aleși pe listele USR care au votat și ei proiectele PSD, iar acum chiar candidează pe listele acestui partid: „Nu veți găsi în București niciun consilier ales pe listele PMP, care să fi plecat la PSD și care în momentul de față să se regăsească pe listele de candidați ale PSD. În schimb, de la USR veți găsi. Cred că trebuie să fim realiști. Nu discutăm de un singur om. E vorba de cel puțin doi consilieri USR, care sunt acum pe lista PSD la Sectorul 4. Nu-i cunosc… De Sorin Ceacâr ați auzit? (Sorin Ioan Ceacâr, exclus din USR – n.r.)?”

În același timp, Tomac a criticat atitudinea USR care a votat mereu împotriva proiectelor social-democraților: „Noi nu am avut o agendă cu PSD. Dacă agenda USR a fost să voteze întodeauna împotrivă…”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`