Eugen Tomac: Am luptat 6 ani în Parlamentul României pentru reducerea numărului de parlamentari

Eugen Tomac: Am luptat 6 ani în Parlamentul României pentru reducerea numărului de parlamentari
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Eugen Tomac, europarlamentar PMP, a declarat, în contextul în care astăzi, în Italia, începe referendumul pentru reducerea numărului de parlamentari, că el a luptat 6 ani în Parlamentul României pentru reducerea numărului acestora, însă legea este în așteptare pe ordinea de zi a Camerei Deputaților de mai bine de un an.

El a reamintit că la referendumul din România, care a avut loc în urmă cu 10 ani, 97% din cetățenii care au participat la vot au cerut reducerea numărului de parlamentari la maximum 300.

” Spre deosebire de Italia, unde e nevoie de modificarea Constituției, în România, pentru a implementa această solicitare a cetățenilor este nevoie de un singur vot în Parlament. Unul singur!

Pentru ca la alegerile din acest an să avem 300 de parlamentari e suficient ca liderii PSD, PNL, USR și UDMR să voteze o lege a PMP care a trecut toate procedurile parlamentare, iar acum doi ani, pe 5 septembrie 2018 a fost adoptată în Senat. Dovada aici: http://www.cdep.ro/proiecte/2018/400/60/2/se623.pdf

Din păcate, legea este în așteptare pe ordinea de zi a Camerei Deputaților de mai bine de un an și niciun partid nu a dorit să dea votul final în plenul Camerei pentru proiectul pe care l-am inițiat”, a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

Europarlamentarul PMP a mărturisit că a ”luptat timp de 6 ani în Parlamentul României pentru reducerea numărului de parlamentari. Este firesc să respectăm voința cetățenilor. Din respect pentru ei și pentru democrație. Toate celelalte partide s-au așezat deasupra voinței populare, deasupra principiilor democratice”.

”Nicio țară din lume nu a ignorat vreun referendum, doar în România politicienii își permit să acționeze cu un asemenea dispreț față de voința cetățenilor.

PMP este singurul partid politic care a depus în Parlament de două ori o inițitivă legislativă prin care solicitam reducerea numărului de parlamentari, lucru așteptat de peste 20 de milioane de cetățeni români.

După zece ani de luptă, legea poate deveni realitate dacă Prim-ministrul Orban, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, președintele USR, Dan Barna și liderul UDMR, Kelemen Hunor decid să voteze mâine în plenul Parlamentului această lege”, a adăugat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`