Dragoș Anastasiu, prima reacție după ce B1.ro a scris că promovează un FAKE-NEWS care ajută PSD: „Eu vreau să se schimbe acest guvern. (…). Eu sunt medic, nu macroeconomist”

Dragoș Anastasiu, prima reacție după ce B1.ro a scris că promovează un FAKE-NEWS care ajută PSD: Eu vreau să se schimbe acest guvern. (...). Eu sunt medic, nu macroeconomist
Foto: Hepta

Afaceristul Dragoș Anastasiu a stârnit panică după ce a declarat în faţa investitorilor germani în România, preluând fake news-uri răspândite de PSD, că un premier tehnocrat ce va veni în 2020 va decide disponibilizarea a 400.000 de bugetari, iar ulterior se va lua și decizia renunţării la cota unică de impozitare şi adoptarea impozitării progresive. Ulterior, într-o intervenție pentru B1 TV, a încercat să-și nuanțeze declarațiile, dar a stârnit mai multă confuzie. În plus, a refuzat să spună de unde a avut informațiile alarmante pe care le-a susținut în afara oamenilor de afaceri germani.

B1.RO a relatat pe larg AICI despre fake news-urile promovate de Anastasiu în fața investitorilor germani, dar și despre apopierea acestuia de zona PLUS și de fostul premier Dacian Cioloș.

Întrebat de unde știe că un premier tehnocrat va veni în 2020, Anastasiu a răspuns: „Am auzit pe Orban că e majoritate pentru moțiune, pe asta mă bazez când spun că va veni un nou guvern. Acesta va trebui să ia niște măsuri. Eu sunt medic, nu macroeconomist, dar macroeconomiștii îmi spun că așa cum pare bugetul, cu deficitul de maxim 3% și cu toate costurile de tip salarii, pensii stabilite în avans, dacă n-o să avem creștere economică astronomică, situația nu va ieși”.

Anastasiu a insistat apoi că a exprimat doar o părere personală.

„Nu-mi imaginez un guvern care să vină să taie otova salarii și pensii. Mai rămân două variante: creșterea impozitelor sau scădarea cheltuielor cu salariile la bugetari, prin reducerea administrației. Nu vreau ca România să trăiască ce a trăit Grecia sau ce am trăit noi în 2009.

Eu am spus că susțin cota unică, dar aceasta nu mai e demult în România, că avem toate excepțiile din lume. Numai cotă unică nu avem. Acest sistem nu mai poate funcționa așa. Investitorii germani susțin sistemul progresiv pe care eu nu-l susțin, dar ei au înțeles că actualul sistem nu mai are cum să funcționeze.

Eu vreau să se schimbe acest guvern, vreau un guvern care să aibă maxim respect față de mediul de afaceri, că de aici vin banii pentru salarii bugetare, și pentru infrastructură, și pentru școli”, a mai declarat Dragoș Anastasiu.

Preluând din fake news-urile promovate de o parte din paginile asumate de PSD pe rețelele de socializare, Dragoș Anastasiu a făcut mai multe declarații controversate în fața investitorilor germani din România. Mesajul său a fost imediat preluat de către Olguța Vasilescu, unul din cei mai agresivi lideri PSD. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:22 - Nicolae Ciucă: Ciprian Ciucu, o revelație a alegerilor locale din București. A demonstrat că este un primar al cetățenilor și merită să fie alături de Emil Boc și Ilie Bolojan în primii cei mai buni edili ai PNL (VIDEO)
13:12 - Ciprian Ciucu, despre investițiile Primăriei Sector 6 în Educație: „Va fi construit cel mai important și cel mai fain colegiu tehnic din țară – și asta vă promit – la PTTR” (VIDEO)
12:59 - Un român a amenințat că aruncă un bloc în aer, în Italia: „Nu-mi găsesc un loc de muncă și m-a părăsit soția”
12:52 - Blinken a ajuns în Israel, pentru discuțiile de încetare a focului din Gaza, a 11-a oară după ce a început războiul
12:45 - Alexandru Dimitriu îl acuză pe Piedone de abuz în serviciu la Primăria Sectorului 5: „100 de milioane de lei sunt date prin achiziții directe” (VIDEO)
12:26 - Nicolai Tand și Sorin Brotnei riscă șapte ani de închisoare în Indonezia. Ce infracțiune gravă au comis participanții la Asia Express
12:24 - Ciprian Ciucu, la învestirea pentru un nou mandat de primar al Sectorului 6: Le mulțumesc cetățenilor și consilierilor locali / Am recuperat undeva spre 40 de hectare de spații verzi, pe care le-am redat comunității (VIDEO)
12:13 - Harvey Weinstein a fost diagnosticat cu cancer de măduvă osoasă. Ar fi trebuit să fie judecat din nou în noiembrie
11:57 - Eugen Tomac, în Parlamentul European: Bătălia pentru Ucraina este pentru viitorul Europei. Este esențial să susținem Ucraina, Republica Moldova (VIDEO)
11:50 - Producătorul Blade Runner 2049 îl dă în judecată pe Musk pentru imaginile cu Robotaxi