Dan Barna și Dacian Cioloș și-au uitat alegătorii din județele de baștină: Liderii USR PLUS nici nu au vrut să audă de funcția de prefect de Sibiu și Sălaj. S-au bătut, însă, pentru prefectura Capitalei

Dan Barna și Dacian Cioloș și-au uitat alegătorii din județele de baștină: Liderii USR PLUS nici nu au vrut să audă de funcția de prefect de Sibiu și Sălaj. S-au bătut, însă, pentru prefectura Capitalei
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderii USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, nu și-au exprimat niciun interes pentru județele din care provin la negocierile cu partenerii din coaliție pentru împărțirea posturilor de prefecți și de subprefecți.

După ce s-au văzut cu funcții în politica mare, liderii UR PLUS și-au uitat alegătorii din județele de baștină

USR-PLUS ar fi obținut postul de prefect al Capitalei și pentru alte 13 județe importante. Surprinzător sau nu, după ce s-au văzut unși în funcțiile importante din politica mare, cei doi lideri ai alianței au renunțatat să aibă vreun interes pentru județele de baștină, Sibiu, în cazul lui Dan Barna, respectiv Sălaj, în cazul lui Dacian Cioloș.

Pe de altă parte USR PLUS s-a zbătut să câștige prefecturile în județele unde nivelul de dezvoltare este mai mare, deci și resursele sunt mai multe, așa cum se întâmplă în cazul Capitalei.

Dacian Cioloș se bătea cu pumnii în piept în timpul alegerilor că face politică pentru a luptapentru alegătorii din Sălaj:

„Am votat acasă, la Zalău, pentru oameni noi în politică, care merg în Parlamentul României ca să construiască. Se votează în condiții de siguranță. Ia-ți, astăzi, o oră din timpul tău și mergi la vot. Merită!”, spunea Dacian Cioloș pe 6 decembrie, în ziua votului. Atunci când vine vorba despre împărțirea funcțiilor și a resurselor, liderul PLUS pare că îi uită cu ușurință pe cetățeni

La fel se întâmplă și în cazul lui Dan Barna, la al doilea mandat de deputat, alesîn circumscripţia electorală nr.34 Sibiu.

Potrivit G4media, USR PLUS va propune prefecții pentru județele: Tulcea, Vaslui, Buzău, Harghita (PLUS);Timiș, Bacău, Maramureș, Suceava, Argeș, Galați, Brăila, Gorj, Ialomița (USR). La acestea se adaugă și postul de prefect al Capitalei, care ar urma să revină unui membru PLUS.

PNLva ocupa restul de 23 de prefecturi, respectiv: Ilfov, Prahova, Sibiu, Bistrița, Alba, Brașov, Mureș, Hunedoara, Caraș Severin, Bihor, Călărași, Olt, Dâmbovița, Dolj, Mehedinți, Teleorman, Giurgiu, Constanța, Vrancea, Iași, Neamț și Botoșani.

UDMR obține cinci prefecturi: Cluj, Arad, Sălaj, Satu Mare și Covasna.

În județele în care Alianța USR-PLUS nu a obținut mandate de prefecți, va avea câte o poziție de subprefect. La București, unde sunt 3 subprefecți, 2 vor fi ai PNL și unul al UDMR. În județele în care are UDMR prefect, vor fi câte 1 subprefect pentru PNL și unul pentru USR PLUS.

Ludovic Orban, depre împărțirea posturilor de prefecți

Încă de săptămâna trecută se știa că PNLva avea 23 de prefecți și 47 de subprefecți,USR-PLUSva avea 14 prefecți și 28 de subprefecți, iarUDMRva avea cinci prefecți și 10 subprefecți, potrivit lui Ludovic Orban.

Întrebat marți cum vor fi repartizate posturile de prefecți, Ludovic Orban a răspuns: „Posturile de prefecți depind de pondere. Ponderea de 55%, Partidul Național Liberal va avea 23 de prefecți și 47 de subprefecți,USR-PLUSva avea 14 prefecți și 28 de subprefecți, iarUDMRva avea cinci prefecți și 10 subprefecți”.

Tot înseria de declarații de marți, Ludovic Orban a explicat că Biroul Politic Național alPNLva fi convocat pentru a valida secretarii de stat după evaluarea candidaturilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`