Dan Barna, despre demiterea lui Vlad Voiculescu: Este o decizie unilaterală și imatură poltic. Premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea USR-PLUS (VIDEO)

Dan Barna, despre demiterea lui Vlad Voiculescu: Este o decizie unilaterală și imatură poltic. Premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea USR-PLUS (VIDEO)
Foto: gov.ro

Vicepremierul Dan Barna spune că decizia premierului de demitere a lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății a fost una unilaterală, care a fost luată fără o consultare prealabilă cu ceilalți membri ai coaliției. ”Premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea USR-PLUS”, a anunțat Dan Barna, în acest context.

Dan Barna: Decizia de revocare din funcție a lui Vlad Voiculescu ridică foarte mari semne de întrebare asupra capacității lui Florin Cîțu de a conduce o coaliție funcțională

”Este o decizie unilaterală și imatură poltic care ridică foarte mari semne de întrebare asupra capacității lui Florin Cîțu de a conduce o coaliție funcțională în această perioadă foarte delicată pentru România.

În momentul în care am constituit acest Guvern de coaliție ne-am asumat să luăm deciziile majore împreună, prin consultare și prin dialog și asta s-a întâmplat până astăzi.

În această dimineață, am fost invitat de premier la o discuție în care mi-a comunicat o decizia deja luată și transmisă președintelui României.

Nu a exista nicio consultare anterioară, nici astăzi, nici ieri, nici în ultimele zile, legată de o asemenea decizie, cu atât mai mult cu cât luni, în ședința coaliției agreaserăm că reîntoarcem la obiectivul de guvernare și ieșim din acest balet politic care încearcă să-și mărească impresia artistică.

Este o decizie care aruncă coaliția de guvernare într-o criză majoră. Este o decizie prin care, din acest moment, premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea USR-PLUS”, a spus Dan Barna.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

”Încă din prima zi a mandatului,Vlad Voiculescu a intrat într-o luptă cu sistemul de sănătate corupt și căpușat, o luptă foarte complexă și am văzut reacțiile vehemente și foarte dure și linșajul de presă care a fost direcționat asupra lui în ultimele săptămâni”, a adăugat Dan Barna.

Vicepremierul a mai spus că și decizia de a fi numit ministru interimar al Sănătății a fost luată unilateral de Florin Cîțu.

Barna:Nu există nicio evaluare a ministrului Vlad Voiculescu

”Este o altă decizie unilaterală care a fost luată fără consultarea sau informarea mea la un moment dat în afară de decizia finală. Este o decizie care confirmă din nou imaturitate și lipsă de înțelepciune politică”, a mai declarat Barna.

Totodată, liderul USR a susținut că, deși premierul are dreptul de a face evaluarea miniștrilor, în cazul lui Vlad Voiculescu nu a existat o astfel de evaluare care să ducă la decizia de a fi demis.

”Am discutat cu președintele României și vom găsi o soluție. S-a vorbit foarte mult în spațiul public despre dreptul premierului de a evalua miniștri. În fiecare intervenție publică am confirmat că există acest drept al premierului de a evalua performanță.

Demisia din această dimineață nu se bazeză pe nicio evaluare. Nu există nicio evaluare a ministrului Vlad Voiculescu, în urma căreia să fi putut discuta această concluzie.

O coaliție de guvernare nu poate să funcționeze decât dacă există respect”, a mai spus Dan Barna.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră