Dan Barna: Dacă eram președinte, poate că drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat. Dacă ajung la Cotroceni, voi forța anticipatele / Ce spune despre refuzul de a intra la guvernare

Dan Barna: Dacă eram președinte, poate că drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat. Dacă ajung la Cotroceni, voi forța anticipatele / Ce spune despre refuzul de a intra la guvernare

Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale din finalul anului, susține că probabil ar fi avut o reacţie mai rapidă în cazul tragediei din Caracal, dacă ar fi fost președinte, și ar fi convocat cu o viteză mai mare Consiliul Suprem de Apărare a Țării, potrivit g4media.ro.

BOMBĂ MONDENĂ! BORCEA A LUAT DECIZIA RADICALĂ DE DUPĂ GRATII! RĂMAS BUN, VALENTINA PELINEL

„Probabil că aveam o viteză mai mare de reacție, o convocare mai rapidă a CSAT. Președintele Iohannis este un om bun, în regulă, dar face parte din vechea clasă politică care a adus România aici (…) Vreau să cred că dacă eu aș fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat (…) Ar trebui să înțelegem că ignoranța și neglijența generează efecte și ucid”, a spus Dan Barna, miercuri seara, la TVR.

SCANDAL MONSTRU ÎNTRE ANDREEA MARIN ȘI CORNELIA CATANGA! S-AU CERTAT CA LA UȘA CORTULUI! DE LA CE A PORNIT RĂZBOIUL

Liderul USR a vorbit și despre cazul din Galați, acolo unde o minoră plină de sânge, în stare de șoc, a fost văzută pe stradă, lovindu-se de pasivitatea polițiștilor de la fața locului.

LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! BIATA, RONA HARTNER! AU DESCHIS TESTAMENTUL! DIN PĂCATE E ADEVĂRAT! AU FOST ULTIMELE IMAGINI

„Cazul Galați arată că tragedia din Caracal nu a fost singulară, ci dovedește că un sistem întreg nu mai funcționează (…) Eu am intrat în politică în urmă cu trei ani tocmai din acest motiv, nici nu credeam că o să candidez la prezidențiale. Uneori stau și eu și mă întreb cum am ajuns aici, să candidez. Mă oprește lumea pe stradă și îmi spune, «să nu ne dezamăgiți”, și pleacă mai departe. E o responsabilitate enormă”, a afirmat Dan Barna.

Liderul USR a repetat de mai multe ori că va forța alegerile anticipate dacă fi ales președinte și a explicat faptul că nu va intra la guvernare cu actualul Parlament pentru că „parlamentarii sunt aceiași” și că ar însemna să fie girat de o majoritate parlamentară din care fac parte și PRO România, ALDE și alte formațiuni, scrie g4media.ro.

Dan Barna vede alegerile anticipate drept „singura soluție pentru ca România să salveze 6 luni”. Președintele USR consideră că „varianta magică” pentru intrarea la guvernare este formarea unei coaliții majoritare exclusiv alături de PLUS, deși recunoaște că acest scenariu este greu de realizat acum, precizând că nu imposibil, totuși.

Despre Călin Popescu-Tăriceanu, unul dintre contracandidații în cursa spre Cotroceni, Dan Barna a declarat că a ajuns „un Victor Ciorbea în Parlament” și și-a încheiat declarațiile spunând că „România trăiește o Revoluție neîncheiată” pentru că oamenii „sunt liberi, dar nu au găsit drumul spre bunăstare”.

Nu în ultimul rând, Dan Barna a vorbit și despre sondajul IMAS comandat de Europa FM, care l-a cotat cu 9,4%. El susține că acest procent i se pare unul bun, având în vedere că în luna iulie era cotat cu 5% – subliniind că este singurul sondaj care-l plasează în creștere. Liderul USR este convins că la următoarea cercetare sociologică de acest gen va fi „cel puțin al doilea” în preferințele românilor.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`