Cristian Ghinea, despre reforma pensiilor: Recomandarea de țară a Comisiei Europene este că avem un sistem dezechilibrat financiar și neechitabil (VIDEO)

Cristian Ghinea, despre reforma pensiilor: Recomandarea de țară a Comisiei Europene este că avem un sistem dezechilibrat financiar și neechitabil (VIDEO)
foto: Facebook @ Cristian Ghinea

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene,Cristian Ghinea, a vorbitmiercuri seară, în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, cu Tudor Mușat, despre reforma pensiilorpe care şi-a propus-o Guvernul prin PNRR.

”Sunt 2 probleme diferite- una că anumite lucururi neclare și alta că nu le avem. Avem tot PNRR-ul, scrie exact în componenta reforma pensiilor la ce se angajează Guvernul României și pentru ce cere bani că cerem și bani pentru recalcularea tuturor pensiilor. Ce ni s-a cerut este public de vreo 5 ani. Recomandarea de țară a Comisiei Europene, care se face an de an despre pensii este că avem un sistem dezechilibrat financiar și neechitabil”

”Asta înseamnă că e un sistem în care luăm mult mai mulți bani din fondul de pensii decât băgăm, asta înseamnă că e dezechiibrat. Anul trecut am luat 16 miliarde de lei, anul acesta 17 miliarde. Nu poți să spui comisiei că bate câmpii, că nu bate câmpii, așa e dezechilibrat. Și că este neechitabil. Ce înseamnă asta? Că nu este ok ca 4 milioane de oameni să aibă pensia medie de 1600 de lei și câteva mii de oameni să aibă pensia medie de 9000 de lei. Asta e neechitabil”, a adăugat Cristian Ghinea.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri