Cristian Bușoi, după summitul UE: Klaus Iohannis a obținut 80 de miliarde de euro pentru țara noastră. România trebuie să absoarbă și ultimul eurocent care ne-a fost alocat

Cristian Bușoi, după summitul UE: Klaus Iohannis a obținut 80 de miliarde de euro pentru țara noastră. România trebuie să absoarbă și ultimul eurocent care ne-a fost alocat
Foto: Facebook / Cristian Busoi

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi a declarat că România a înregistrat, prin președintele Klaus Iohannis, un succes major la summitul UE privind planul de relansare economică. În urma negocierilor, țara noastră a obținut 79,9 miliarde de euro. Bușoi consideră că acesta este un succes al președintelui și al diplomației românești, care „trebuie pe deplin apreciat”.

Liberalul a insistat că de acum autoritățile trebuie să pregătească serios proiectele, astfel încât chiar să absoarbă acești bani.

„Guvernul trebuie acum să găsească cele mai bune soluții pentru ca acești bani să fie absorbiți până la ultimul euro-cent. Nu trebuie să mai avem disfuncționalități și rateuri în aborbția acestor bani, așa cum am avut de-a lungul ultimilor ani. Economia României are nevoie de aceste fonduri și depinde doar de noi să fructificăm această oportunitate pentru a crea bunăstare. Avem nevoie de infrastructură, de spitale noi, performante cu medici bine pregătiți, de accelerarea procesului de digitalizare și modernizarea administrației în beneficiul cetățenilor”, a transmis europarlamentarul Cristian Bușoi, pe Facebook.

La summitul UE de la Bruxelles, care a durat cinci zile, șefii de stat și de guvern din Uniune au ajuns la un acord privind planul de relansare economică post-coronavirus. Astfel, 750 de miliarde de euro vor fi împărțite în 390 de miliarde sub formă de subvenții și 360 de miliarde sub formă de împrumuturi.

România va primit aproape 80 de miliarde de euro.

„Vom folosi această sumă pentru a reface infrastructura, pentru a construi spitale, şcoli, pentru a reconstrui sistemele publice. O parte semnificativă a acestei sume va fi folosită pentru revigorare economică”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la finalul discuțiilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`