CORONVIRUS | Ludovic Orban, îngrijorat de încălcarea regulilor pe plaje și terase: Evoluția din ultimele 10 zile ne face să fim foarte precauți (VIDEO)

CORONVIRUS | Ludovic Orban, îngrijorat de încălcarea regulilor pe plaje și terase: Evoluția din ultimele 10 zile ne face să fim foarte precauți (VIDEO)

Premierul Ludovic Orban s-a arătat îngrijorat de faptul că pe multe plaje și în multe terase nu se mai respectă aproape deloc regulile menite să prevină răspândirea coronavirului. Acesta a precizat că, miercuri, va avea o discuție cu reprezentanții tuturor instituțiilor de control, pentru a le transmite un mesaj ferm de mobilizare. Acestea trebuie să fie în teren, să se asigure că regulile de prevenire a COVID-19 sunt respectate. Cât despre eventuale noi măsuri de relaxare, acestea vor fi luate doar după consultarea cu specialiștii. Dată fiind evoluția epidemiei de coronavirus din ultimele zece zile, însă, autoritățile sunt prudente.

Ludovic Orban, despre evoluția epidemiei de coronavirus: Ne face să fim foarte precauți

Premierul Ludovic Orban s-a arătat reținut, luni, întrebat despre o eventuală redeschidere a restaurantelor începând din 1 iulie. Acesta a precizat că numărul în creștere a cazurilor noi de coronavirus, înregistrat în ultimele zece zile, determină autoritățile să fie foarte precaute. O decizie va fi luată după discuțiile cu specialiștii.

„Miercuri voi convoca toți miniștrii și toate instituțiile cu atribuții de control, de la Ministerul de Interne – Poliție și Jandarmerie – până la MInisterul Sănătății, cu DSP-urile, ANPC și ANSVSA, pentru a face o analiză a planurilor de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor.

S-a văzut clar că în foarte multe locuri nu sunt respectate regulile și e risc de transmitere a virusului crescut din cauza asta. Și pe plajă, dacă la înseput așezarea a fost în regulă, apoi lucrurile s-au schimbat. Înțeleg că e aglomerație, dar trebui respectate regulile. Și la terase la fel. M-au îngrijorat, vă spus sincer, am văzut imagini în care aproape nu se mai respectau regulile. Miercuri voi da un semnal de moblizare la maxim a instituțiilor, care nu are alt scop de cât sănătatea cetățenilor.

Orice măsură de relaxare va fi analizatăîn structruile de specialiști. Dacă vom lua noi măsuri, le vom anunța public. Evoluția în ultimele zece zile e una care ne face să fim foarte precauți în măsuri ulterioare de relaxare.

Planul de relaxare pe care l-am pus la punct cu specialiștii e unul în etape, din 15 în 15 zile, și e necesară o evaluare înainte de a adopta noi măsuri”, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Epidemie de COVID-19 în România: 26.582 de îmbolnăviri, 1.634 de decese

În ultimele 24 de ore, pe teritoriul României au mai fost depistate pozitiv 269 de persoane. În același timp 22 de pacienți COVID-19 au decedat. Asta duce bilanțul epidemiei de coronavirus în România la 26.582 de îmbolnăviri și 1.634 de decese.

210 pacienți sunt internați în secțiile de Terapie Intensivă.

Autoritățile au mai anunțat că în carantină instituționalizată sunt 919 persoane. Alte 63.788 de sunt în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național au fost prelucrate 699.688 de teste.

Virgil Musta, medicul din Timișoara care a vindecat sute de persoane de COVID-19, a avertizat că pericolul reprezentat de epidemia de coronavirus nu a trecut, iar românii trebuie să rămână vigilenți și să respecte cu strictețe trei reguli: să poarte măștile de protecție în spațiile închise, să evite locurile aglomerate și să se spele cât mai des pe mâini.

La rândul său, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a ținut să se adreseze tinerilor: COVID-19 este o boală periculoasă, care poate face victime și în rândul lor, a celor care nu au comorbidităţi. Ministrul Sănătății a precizat că este luată în calcul restricționarea circulației în anumite localități dacă apar focare de coronavirus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`