CORONAVIRUS. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în vizită la Spitalul Deva: ‘Rămâne sub management militar. Faţă de ceea ce am văzut acum două săptămâni, este cu totul schimbat’

CORONAVIRUS. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în vizită la Spitalul Deva: 'Rămâne sub management militar. Faţă de ceea ce am văzut acum două săptămâni, este cu totul schimbat'

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva va rămâne sub management militar, impus din cauza pandemiei de coronavirus, atât timp cât va fi nevoie. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, joi, după o vizită pe care a efectuat-o la unitatea spitalicească din Deva.

Spitalul din Deva are stocuri de echipamente și medicamente pentru a lupta cu COVID-19

După vizita de lucru, Nelu Tătaru a menționat că Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva este în acest moment în parametrii de funcționare pe timp de pandemie de coronavirus.

„Sunt stocuri de medicamente, sunt stocuri de echipamente şi materiale sanitare. Există, în acest moment, şi voinţă”,a spus ministrul Sănătății.

Tătaru se arată mulțumit de managerii militari de la Spitalul din Deva și speră ca implementările acestora să rămână și după ce se va fi terminat criza generată de pandemia de coronavirus.

„Faţă de ceea ce am văzut acum două săptămâni, este cu totul schimbat. Chiar dacă a fost o rigurozitate militară care a trebuit să fie impusă la început, în acest moment am văzut o atitudine schimbată. Mă bucur să găsesc acest lucru şi sper ca această pandemie prin care trecem să se termine cât mai repede şi să putem intra într-o viaţă normală, cu un management civil, dar cu un management civil pe care să nu mai trebuiască niciodată să-l compensăm cu un management militar”, a declarat ministrul Sănătăţii, la Deva.

Spitalul din Deva rămâne militarizat în următoarea perioadă

Potrivit acestuia, la spitalul din Deva sunt internați în acest moment 207 pacienți infectați cu noul coronavirus și 23 de cadre medicale, dintre care patru au fost externate în cursul zilei de joi.

În același context, Tătaru a mai spus că spitalul va rămâne sub conducere militară atât timp cât va mai fi nevoie.

„Suntem în stare de urgenţă până pe 15 mai, deja lucrurile sunt pe un făgaş normal. Rămâne ca acea echipă managerială civilă, care va veni, să vină şi în aceste momente să poată prelua, din mers, un management, nu să fie predat pe hârtie cum- părerea mea – a fost la început”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Spitalul Județean Deva, preluat de medici militari în data de 8 aprilie

Amintim că Spitalul din Deva a fost preluat de medicii militari în data de 8 aprilie, după ce ce situația privind răspândirea nouluicoronavirus a scăpat de sub control.

Anunțul a fost făcut la acea vreme de Nelu Tătaru în cadrul unei intervenții la Știrile B1 TV.

Ministrul Sănătății a luat această decizie pentru că la Deva au fost multe cazurid e coronavirus din cauza nerespectării protocoalelor.

“Am avut o informare de la echipa pe care am trimis-o în urmă cu patru zile, la Spitalul din Deva în acest moment nu există circurite, iar dacă există nu sunt respectate”, spunea Tătaru în urmă cu două săptămâni.

Bilanțul COVID-19 în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi, că la nivel național au fost confirmate 10.096 de cazuri de persoane infectate cu noulcoronavirus, cu 386 mai multe decât la raportarea făcută miercuri. Din totalul pacienților testați pozitiv pentru infecția cuCOVID-19, 236 de persoane sunt internate, în acest moment, la terapie intensivă.Bilanțul deceselor, în România, a ajuns la 541. De asemenea, de la debutul pandemiei, 2.478 de români au fost declarați vindecați.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`