CORONAVIRUS. Ministrul Muncii anunță câți români vor beneficia de șomaj tehnic: ‘Un milion de persoane au nevoie de ajutor acum. Angajații sunt oxigenul economiei’ (VIDEO)

CORONAVIRUS. Ministrul Muncii anunță câți români vor beneficia de șomaj tehnic: 'Un milion de persoane au nevoie de ajutor acum. Angajații sunt oxigenul economiei' (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, vineri, că, pe fondul crizei create de coronavirus, un milion de români au acum nevoie de sprijin financiar din partea autorităților. Aceste măsuri pe care Guvernul le-a luat, și care sunt primele măsuri de sprijin pentru românii greu încercați de criza actuală generată de pandemia de COVID-19, se adresează celor care lucrează cu forme legale de muncă, celor care desfășoară activități afectate în mod evident de efectele acestei crize. Este vorba despre românii care pot beneficia de șomaj tehnic, a punctat Alexandru.

‘Scopul meu este ca banii să ajungă cât mai repede către cei care au nevoie de ei’, a spus ministrul Muncii.

Ministrul Muncii anunță câți români vor beneficia de șomaj tehnic în timpul pandemiei de coronavirus

Alexandru a precizat că, potrivit unei estimări făcute la Ministerul Muncii un milion de persoane ar putea fi beneficiari ai șomajului tehnic, pentru care Guvernul s-a angajat să suporte marte parte din cheltuieli.

Angajații care au rămas fără serviciu din cauza crizei de COVID-19

La nivel național sunt până în prezent peste 173.000 de romani care au ramas fară serviciu din cauza crizei provocate de epidemia de coronavirus.

De asemenea, peste 860 .000 de contracte de muncă au fost suspendate.

Ministrul Muncii precizează că se dorește protejarea angajațiilor deoarece ei sunt cei cu care va reporni economia țării după ridicarea resticțiilor impuse de autorități.

Angajații sunt oxigenul economiei economiei

Totodată, Alexandru a făcut un apel către angajatori să nu dea oamenii afară și să apeleze la șomajul tehnic, asta pentru a reporni economica după trecerea crizei de sănătate.

‘Dacă angajatorii sunt inima economiei, angajații sunt oxigenul, pentru că cu ei pornim economia țării’, a declarat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a admis situația deosebit de dificlă în care se află angajatorii ‘strâmtorați în perioada asta’ și face apel la aceștia să înțeleagă că afacere lor vor merge doar dacă ulterior crizei oamenii vor fi pregătiți de muncă.

‘Nu ne dorim să ajungem în situația în care angajatorii dau oamenii afară, de aceea vom veni cu tot sprijinul nostru.”, a spus Violeta Alexandru.

Totodată, ea a punctat faptul că doreșete ca de șomajul tehnic să beneficieze oamenii corecti, oamenii care chiar sunt afectati de criză.

Este nevoie de solidaritate pentru a depăși criza generata de pandemia de coronavirus

În cadrul conferinței susținute la Ministerul Muncii s-a vorbit și despre persoanele care nu aveau venituri la momentul declanșării crizei de coronavirus.

‘Vreau să evit situația în care oamenii rămân fără nicio formaă de venit’, a menționat ministrul liberal.

În acest context, aceasta a făcut apel la autoritățile locale pentru a-i nominaliza pe cei care au nevoie de ajutor social.

În finalul conferinței, Violeta Alexandru a menționat că avem nevoie de solidaritate pentru ascoate economia din aceasta criză.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Situația în România, pe fondul crizei decoronavirus

În România au fost anunțate, vineri,3.183 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.Totodată, 281 de pacienți au fost declarați vindecați.Astfel, în ultimele 24 de ore au fost depistate 445 de noi cazuri de contaminare. 83 de pacienți sunt internați, în acest moment la ATI, iar bilanțul deceselor ajunge la 118.

Amintim, de asemenea, că premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, în ședința de Guvern, cămai mulți români din Spania au cerut repatrierea.

COVID-19. Cum și-au schimbat românii mobilitatea de la instalarea pandemiei decoronavirus

Pandemia decoronavirusși restricțiile impuse de autorități au schimbat obiceiurile oamenilor. Într-unraportulGooglecu privire la mobilitatea cetățenilor se arată că, de la începutul crizei provocate deCOVID-19, mult mai puțini oameni merg la serviciu. În această privină există o scădere de până la 40%, în funcție de județ

Urmăriți B1TV.ro și pe
`