Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, a demis conducerea Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, după cazul minorei incendiate de criminalul în serie eliberat condiționat

Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, a demis conducerea Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, după cazul minorei incendiate de criminalul în serie eliberat condiționat
Foto: gov.ro

Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, a demis conducerea de la Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin, după evaluarea procesului-verbal referitor la eliberarea condiționată a criminalului în serie condamnat pe viață pentru cinci crime, care a incendiat o adolescentă de 17 ani, după ce fata minoră îl reclamase pentru viol. Comunicatul emis marți de Ministerul Justiției arată că atât directorul închisorii, cât și adjunctul său au fost dați afară.

Comunicatul Ministerului Justiției. Ministrul Cătălin Predoiu a demis conducerea Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin

  • Ministrul Justiției l-a demis din funcție, astăzi, 16 iunie 2020, pe directorul Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, în urma evaluării procesului-verbal nr.20020/169 din 28.03.2019 emis de Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin privind deținutul Ion Turnagiu.
  • Ministrul Justiției l-a demis din funcție, astăzi, 16 iunie 2020, pe directorul adjunct al Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, în urma evaluării procesului – verbal nr.20020/169 din 28.03.2019 emis de Penitenciarul Drobeta – Turnu Severin privind deținutul Ion Turnagiu.
  • Ministrul Justiției a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, astăzi, 16 iunie 2020, sesizarea Inspecției Judiciare a CSM în vederea efectuării de verificări cu privire la modul de respectare a dispozițiilor legale care reglementează liberarea condiționată în dosarul 3349/225/2019 al Tribunalului Mehedinți privind cererea de liberare condiționată a deținutului Ion Turnagiu.
  • Ministrul Justiției a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, astăzi, 16 iunie 2020, sesizarea Inspecției Judiciare pentru a efectua un control tematic privind modul de respectare a acelorași dispoziții legale, la nivel național, având în vedere că această problemă a devenit recurentă și s-a manifestat din plin și în cazul legii privind recursul compensatoriu, cu consecințe grave asupra siguranței cetățeanului.

O minoră de 17 ani, incendiată de un criminal în serie eliberat condiționat, care ar fi violat-o anterior

O fată în vârstă de 17 ani a ajuns la Spitalul „Grigore Alexandrescu din Capitală, după ce trecuse anterior prin alte două unități medicale, în Drobeta-Turnu Severin și Craiova, pentru că a fost incendiată de un bărbat condamnat pe viață pentru cinci crime – el a fost, totuși, eliberat condiționat după 25 de ani de detenție, în baza legii recursului compensatoriu. Odată ajunsă în fața medicilor din București, adolescenta avea arsuri pe 90% din suprafața corpului și era în stare critică.Condamnatul eliberat condiționat o stropise cu benzină și i-a dat foc, în condițiile în care, săptămâna trecută, fata îl reclamase pentru viol și agresiune.

În aceste condiții, Gabriela Scutea, procurorul general al României,a dispus un control la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vânju Mare

„În contextul interesului generat în spațiul public de cauza privind minora victimă a tentativei de omor prin incendiere din județul Mehedinți, precizez că, pe baza informării preliminare transmise de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, am dispus efectuarea unui control cu privire la instrumentarea dosarului Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare în care au fost formulate acuzații de viol. Scopul controlului îl constituie clarificarea demersurilor realizate de la formularea plângerii și până în data de 12 iunie 2020, în special în ceea ce privește actele referitoare la persoana vizată de acuzații”, a transmisprocurorul general, printr-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Totodată,Gabriela Scuteaexplicat că „indiferent de vârsta persoanei vătămate, luarea în mod imediat a tuturor măsurilor investigative specifice anchetării infracțiunilor contra libertății și integrității sexuale este imperativă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`