Șantajul consilierilor USR PLUS a făcut ca bugetul municipiului București pe anul 2021 să fie respins la votul din CGMB: Primăria Capitalei riscă să intre în incapacitate de plată

Șantajul consilierilor USR PLUS a făcut ca bugetul municipiului București pe anul 2021 să fie respins la votul din CGMB: Primăria Capitalei riscă să intre în incapacitate de plată
Foto: Nicușor Dan / Facebook

Bugetul municipiului București pe anul 2021 a fost respins, miercuri, la votul din Consiliul General (CGMB), cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 14 abțineri. Totul, în contextul în care consilierii generali USR PLUSau anunțat încă de marți seară că nu vor aproba bugetul Capitalei la votul de miercuri și au cerut primarului general să retragă proiectul.Astfel, consilierii alianței continuă șantajul la adresa lui Nicușor Dan pentru ca viceprimarul lor, Horia Tomescu, omul propulsat în funcție în locul lui Vlad Voiculescu, să primească putere totală pentru a lua decizii în domeniul sănătății și mână liberă pentru gestionarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Bugetul Capitalei pe anul 2021, respins, în urma șantajului consilierilor USR PLUS

Primăria Capitalei funcționează acum pe baza bugetului de anul trecut, împărțit la 12 și, în aceste condiții, riscă să nu poată începe marile proiecte de infrastructură promise. Concret,Primăria Municipiului București ar putea intra în incapacitate de plată, iar, potrivit surselor B1.RO, dacă bugetul nu va fi adoptat până la data de 7 mai,Guvernul nu va putea face plăți șiîntreaga activitate a municipalității ar putea fi blocată.

Grupul consilierilor USR PLUS din CGBM este cel mai numeros. Este vorba, în total, de23 de consilieri ai partidului lui Barna și Cioloș (12 de la USR si 11 de la PLUS).

Nicușor Dan:Vă spun sincer, sunt uluit

La începutul ședinței de miercuri a Consiliului General al Municipiului București, primarul Nicușor Dan s-a declarat „uluit” de blocajul la care s-a ajuns în privința bugetului Capitalei.

”Bugetul de pe 15 martie, cu mici modificări, este bugetul pe care îl avem azi supus votului. Vă spun sincer, sunt uluit. Noi am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate. Grupurile de consilieri au discutat între ele pe această propunere de buget încă de acum șase săptămâni. Acum venim și spunem că e un alt buget? Realmente nu se poate așa ceva!

În opinia mea, toate discuțiile care trebuiau să aibă loc pe buget au avut loc și au fost extrem de civilizate și de constructive, s-au adus îmbunătățiri. Dacă se dorește să mai discutăm pe buget, putem să discutăm, dar haideți să ne grăbim să dăm bucureștenilor bugetul pe care îl așteaptă pentru ca să putem să începem investițiile pe care le așteaptă”, a spus Nicușor Dan.

Horia Tomescu a devenit viceprimar al Capitalei pentru că Vlad Voiculescu a renunțat la funcție, alegând postul de ministru al Sănătății în Guvernul de coaliție condus de Florin Cîțu.De altfel, chiar și fostul ministru ar avea interes să fie blocat bugetul municipalității. Remaniat din Guvern, președintele PLUS București vrea să se răzbune șitrage sfori pentru a-și menține influența în formațiunea condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`