BREAKING NEWS! Nicolae Ciucă a fost desemnat premier interimar de către președintele Klaus Iohannis

BREAKING NEWS! Nicolae Ciucă a fost desemnat premier interimar de către președintele Klaus Iohannis
Foto: Inquam Photos / George Călin

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, a fost desemnat premier interimar de președintele Klaus Iohannis, după demisia lui Ludovic Orban.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României. În conformitate cu dispozițiile art. 106 și ale art. 107 alin. (3) din Constituție, Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, a transmis, luni seară, Administrația Prezidențială.

Nicolae Ciucă este în prezent Șeful Statului Major al Armatei, militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată și se apropiede finalul mandatului său, după ce în decembrie 2018 președintele Klaus Iohannis i-a prelungit cu un an mandatul său normal de patru ani. Anterior, Ciucă a fost șef al Statului Major al Forțelor Terestre, iar între anii 2001 și 2004 a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (cunoscut și drept Scorpionii Roșii), cu care a participat la Misiunea Enduring Freedom I, Afganistan (2002-2003) și Antica Babilonia, Irak (2004).

Ludovic Orban și-a dat demisia din funcția de prim-ministru

Ludovic Orban, președintele PNL, a anunțat că își depune mandatul de prim-ministru, luni seară. După demisia sa, Guvernul „va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de Președintele României”, a anunțat el.„Obiectivul pe care îl am este acela de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD”, a mai spus liderul liberalilor.

Președintele României va convoca „peste doar câteva zile” o serie de consultări cu partidele parlamentare

Urmăriți B1TV.ro și pe
`