Biroul Permanent, convocat la finalul şedinţei Senatului. Geoană: PSD are un fel de plăcere masochistă

Biroul Permanent, convocat la finalul şedinţei Senatului. Geoană: PSD are un fel de plăcere masochistă
Foto: B1 TV

Şedinţa tensionată de miercuri a Senatului a fost închisă în jurul orei 11.30, după două pauze de consultări şi mai multe schimburi dure de replici între Mircea Geoană şi liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu. Într-un final, Geoană a fost de acord cu convocarea unei şedinţe extraordinare a Biroului Permanent pentru astăzi, la ora 12:00, astfel încât să existe timp pentru consultări. Nu înainte, însă, de a le reproşa celor care încearcă să-l schimbe din funcţie că nu acţionează regulamentar. 

„Cred că cei de la PSD au un fel de plăcere masochistă, cred că vor s-o aibă pe doamna Roberta Anastase, al treilea om în stat, conducând destinele noastre în perioada următoare. Glumesc, bineînţeles”, a spus Mircea Geoană, după închiderea şedinţei Senatului.

Mircea Geoană a explicat apoi că retragerea sprijinului politic se referă la membrii Biroului Permanent, nu la preşedinte al Senatului.

„Preşedintele Senatului are un statut special, e membru al Biroului Permanent, dar e tratat distinct, ca o funcţie stabilă”, a spus Geoană.

„Este un demers la fel de furios şi nejustificat ca întreaga acţiune pe care PSD a declanşat-o împotriva mea”
, a mai spus Geoană, adăugând că „nu are acoperire regulamentară sau constituţională”.

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că cererea de înlocuire a lui Mircea Geoană a fost depusă în cursul dimineții şi că acesta a încetat, astfel, să mai ocupe funcția de președinte al Senatului, întrucât nu mai beneficiază de sprijin politic.

Vezi AICI declaraţia lui Victor Ponta

Mircea Geoană, după închiderea şedinţei din Senat

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_12885').select();" id="embed_text_12885" />

Urmăriți B1TV.ro și pe
`