Andrei Chiliman: Sunt dezamăgit de noul Statut, nu particip la Congres

Andrei Chiliman: Sunt dezamăgit de noul Statut, nu particip la Congres

Primarul PNL al Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat, joi, că este foarte dezamăgit de noul Statut adoptat de Delegaţia Permanentă şi că, în consecinţă, nu va participa la Congres.

„Am decis din acest motiv să nu particp la lucrările Congresului. E primul Congres la care nu particip de când s-a reînfiinţat PNL”, a precizat Chiliman, arătând că decizia sa este personală.

Chiliman a spus că amendamentele sale privind alegerea membrilor BPC uninominal şi desfăşurarea de alegeri interne şi desemnarea candidatului pentru Preşedinţie prin votul tuturor mebrilor au fost respinse.

„Propunerea de statut centralizează foarte mult deciziile. E un statut mai rău decât cel actual. Consider că în acest moment practic partidul e subordonat intereselor unei singure penrsoane”, a spus primarul Sectorului 1.

Totodată, Chiliman a precizat că nu va părăsi Partidul Național Liberal.

Delegația Permanentă a PNL a aprobat, joi, propunerile pentru modificarea Statutului partidului. Printre modificări se numără și înfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte al formaţiunii, suplimentarea numărului de vicepreşedinţi la 30, iar funcţia de secretar general va fi suspusă votului Congresului. (Detalii AICI)

Chiliman: Nu particip la Congres

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`