Tom Hanks, mesaj dur pentru americanii care nu poartă mască. Actorul american a vorbit despre lupta cu noul coronavirus

Tom Hanks, mesaj dur pentru americanii care nu poartă mască. Actorul american a vorbit despre lupta cu noul coronavirus

Actorul american Tom Hanks a acordat primul interviu, după ce el și soția lui Rita s-au vindecat de COVID-19. Starul de la Hollywood se declară dezamăgit de felul în care autoritățile reacționează în lupta cu noul coronavirus și face apel la solidaritate din parte cetățenilor. Mai mult decât atât, Hanks susține că nu are respect pentru cei care refuză să poarte mască și compară regulile sanitare și de distanțare social cu cele pe care fiecare șofer trebuie să le respecte în trafic.

Actorul american Tom Hanks a fost printre preimele celebrități care au căzut drept victimele noului virus. El și soția lui Rita s-au infectat cu noul coronavirus în luna martie. Evenimentul neplăcut s-a petrecut în Australia, unde starul se afla la filmări și tot acolo au fost tratați până la întoarcerea în Statele Unite.

Hanks și Rita s-au recuperat după crunta boală, iar în timpul izolării starul i-a ținut mereu informații pe fanii internauți prin intermediul rețelelor sociale. Recent, actorul în vârstă de 64 de ani a acordat primul interviu televizat, după vindecare de COVID-19, în timpul căruia a criticat măsurile luate de autoritățile americane, dar și atitudinea oamenilor de a renunța la masca sau la regulile simple de igienă.

„Nu am nici un respect pentru cei care nu poartă mască”

În interviul acordat în urmă cu câteva zile, starul de la Hollywood s-a declarat dezamăgit de măsurile luate de americani, dar și de modul în care oamenii au început să ignore regulile simple de igienă și distanțare socială.

„Fie că ne place sau nu, suntem cu toții implicați în acest lucru și pe toți ne afectează în egală măsură. Astfel am putea să facem minimul de efort, deși sunt multe lucruri pe care le-am putea realiza, dar măcar să depunem minimul de efort pe care îl putem depune. Sunt trei lucruri extrem de simple, sigur este la latitudinea fiecăruia dacă alege să le respecte, dar: purtați o mască, spălați-vă mâinile și respectați distanța socială! Dacă nu poți face măcar atât, nu am de ce să te respect!”, spune starul, potrivit BBC.

Oamenii ar trebui să respecte regulile sanitare așa cum le respectă pe cele de circulație

Hanks este de părere că oamenii trebuie să fie responsabili în această perioadă. Mai mult decât atât, acesta le cere oamenilor să privească regulile santiare precum regulile de circulație. Fiecare persoană știe ce se întâmplă dacă va conduce cu o anumită viteză, așa cum fiecare ar trebui să știe și ce riscuri există dacă nu pune în aplicare recomandările cu privire la prevenirea noului coronavirus.

„Spre exemplu ca șofer trebuie să știi să faci minim aceste trei lucruri: să nu încalci limita de viteză, să semnalizezi și să eviți pietonii, dacă suntem capabili să facem aceste trei lucruri în trafic cu siguranță putem și să respectăm cele trei recomandări în lupta cu COVID-19 și să purtăm o mască”, spune Tom Hanks în interviul acrodat, informează BBC.

Refuzul americanilor de a purta mască este o problemă în Statele Unite, iar astfel numărul persoanelor infectate și al celor decedate din cauza COVID-19 este în creștere, scrie sursa citată anterior. Potrivit lor, chiar și președintele Trump ar fi fost inițial împotriva măștilor, însă recent și-a declarat susținerea acestei măsuri de protecțieîn timpul unui interviu la Fox News.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`