Prințul Philip împlinește 99 de ani. Cu această ocazie, a fost făcută publică o fotografie inedită în care acesta stă alături de Regina Elisabeta a II-a (GALERIE FOTO)

sursa Foto: Instagram

Prințul Philip împlinește miercuri, 10 iunie, 99 de ani. Acesta îi este alături Reginei Elisabeta a II-a de 73 de ani.Prințul Philip s-a retras din viața publică în mai 2017, însă a mai participat de atunci la câteva evenimente oficiale alături de soția sa. O imagine inedită a fost publicată pe rețelele de socializare ale familiei regale britanice cu Prințul Philip și Regina Elisabeta a II-a, cu ocazia zilei de naștere a acestuia.

Prințul Philip aniversează 99 de ani

Cu ocazia împliri a 99 de ani de către bunicul Prinților Harry și William, a fost publicată pe rețelele sociale o fotografie extraordinar de frumoasă. În respectiva fotografie, Regina Elisabeta a II-a poartă o rochie cu motive florale, pe care a accesorizat-o cu un colier cu perle. În ceea ce îl privește pe Prințul Philip, acesta poartă o cămașă albă, un sacou bleumarin și o cravată cu dungi roșii. Fotografia respectivă a fost realizată săptămână trecută la Castelul Windsor.

Prințul Philip împlinește 99 de ani

În urmă cu o săptămână, mai multe surse apropiate Casei Regale au confirmat că Prințul Philip își dorește să aibă parte de o aniversare restrânsă, alături de familie, însă, având în vedere situația actuală, membrii familiei nu îl vor putea vizita, dar îi vor transmite toate urările de bine prin intermediul apelurilor video.

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip locuiesc acum la Palatul Windsor. Decizia a fost luată în contextul pandemiei de coronavirus.

Prințul Philip a renunțat la titlurile sale în numele iubirii

Prințul Philippos al Greciei și al Danemarcei s-a născut în Corfu, pe 10 iunie 1921, fiind unuicul fiu dintre cei cinci copii ai prințului Andrei al Greciei și ai prințesei Alice de Battenberg. După ce familia s-a sa stabilit la Paris, acesta a fost trimis la un internat din Marea Britanie pe când era doar un copil. Studiile și le-a continuat în Germania și Scoția, după care a devenit cadet al Marinei britanice în anul 1939, an în care a cunoscut-o pe Regina Elisabeta. Logodna dintre cei doi a fost anunțată în iulie 1947, iar pe 20 noiembrie s-au căsătorit în caterdrala Westminster Abbey.

Pentru a fi cu soția sa, prințul Greciei și al Danemarcei a renunțat a renunțat la aceste titluri și a luat numele bunicilor din partea mamei, devenind astfel locotenentul Philip Mountbatten. După ce s-a căsătorit cu Regina Elisabeta, a primit titlurile de duce de Edinburgh, conte de Merioneth și baron de Greenewich. Regina l-a numit prinț al Marii Britanii în anul 1957, iar în anul 2011 i-a acordat titlul de Înalt Amiral al Marinei regale britanice.

Regina Elisabeta s-a îndrăgostit de Prințul Philip de la 13 ani

Regina Elisabeta s-a îndrăgostit de Prințul Philip pe când avea doar 13 ani. Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată în iulie 1939, în comitatul Davon. Biograful oficial al regelui George al IV-lea nota că „Philip este bărbatul de care prinţesa Elisabeta s-a îndrăgostit încă de la prima întâlnire”.

Însă, cu trecerea anilor, lucrurile nu au fost doar lapte și miere. Cei doi petrec din ce în ce mai puțin timp unul cu celălalt, potrivit unei surse citate de publicaţie The Mirror.

„Regina este de părere că ducele a avut parte de o pensionare aşa cum se cuvine. Elisabeta îl cunoaşte foarte bine şi este conştientă de faptul că dacă el ar fi rămas la palat şi-ar fi dorit să fie implicat în continuare în activităţi. În prezent ducele se află la Wood Farm, un loc situat nici departe, dar nici prea aproape de palatul Windsor. Stând aici ducele are timpul necesar pentru a se putea relaxa”, a dezvăluit sursa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`